Diari La Veu del País Valencià
El 15% de la ciutadania ha llegit publicacions en valencià en els últims dotze mesos

El 15% de la societat valenciana ha llegit publicacions en valencià en els últims dotze mesos, segons dades de l’enquesta de participació cultural de la Generalitat. L’enquesta revela altres dades sobre el consum cultural en llengua pròpia, com ara que el 10% llegeix revistes, el 7,4% sintonitza la ràdio, el 4,7% escolta música i un 10,7% va a concerts. Quant a espectacles artístics, el 19% prefereix assistir a actuacions en valencià.

La directora general de Cultura i Patrimoni, Carmen Amoraga, ha indicat: “Són dades sobre consum de cultura en valencià que estan allunyades del nostre objectiu i som conscients que tenim molt de treball per davant”.

Sobre els índexs de lectura, Amoraga ha manifestat que el Pla valencià per al foment del llibre i la lectura ajudarà a contribuir a estendre l’hàbit de la lectura entre la societat. “Reuneix iniciatives per a fomentar la lectura i involucra tots els sectors que estan relacionats amb aquesta: professionals de les biblioteques, d’editorials i de llibreries; creadors, gestors culturals i docents, i, per descomptat, l’administració, tant des del punt de vista autonòmic com local i provincial”, ha puntualitzat.

L’enquesta de participació cultural de la Generalitat ha sigut elaborada en col·laboració amb la Universitat de València. El passat mes de gener es va presentar una aproximació d’aquesta enquesta, que arreplega les pràctiques culturals dels ciutadans per segments de població, gènere, temàtica, llengua i altres indicadors, amb l’objectiu d’obtindre una aproximació de la relació que té la societat valenciana amb la cultura i l’oci.

L’enquesta s’ha fet a 2.000 ciutadans i conté 149 preguntes que analitzen la noció comú de cultura, la llengua en la qual es consumeix cultura i la participació en activitats culturals.

Comparteix

Icona de pantalla completa