Diari La Veu del País Valencià
El PPCV vol que la Diputació investigue les deficiències en l’extinció de l’incendi de Llutxent

La portaveu del Grup Popular de la Diputació de València, Mari Carmen Contelles, ha demanat la creació d’una comissió amb la presència de bombers i brigadistes per a esclarir les deficiències denunciades aquest dilluns pels representants sindicals dels efectius que van participar en l’extinció de l’incendi iniciat a Llutxent.

Contelles ha explicat que la preocupació del PP són “els municipis i la ciutadania afectada”, per la qual cosa és “imprescindible analitzar el que ha ocorregut, com s’ha gestionat des de la Diputació i proposar mesures correctores per a previndre que la descoordinació amb les altres administracions implicades o la falta de recursos humans i materials es tornen a produir”.

D’altra banda, ha rebutjat comentar “les desqualificacions i les acusacions” llançades aquest dilluns pel president de la institució, Toni Gaspar, que ha atribuït a la seua “necessitat de protagonisme”. Sobre aquest tema ha recordat que “sembla no recordar com el seu partit atacava el Partit Popular el mateix dia que s’iniciaven els incendis”.

“El problema dels incendis és prou greu, com per a una vegada extingit, demanar responsabilitats davant la falta de recursos humans i tècnics que denuncien clarament els sindicats, no solament el Partit Popular”, ha recalcat. Per açò, ha considerat “decebedor el victimisme adoptat per Gaspar, més preocupat a desqualificar l’oposició que a proposar mesures concretes per a previndre noves incidències i recuperar les zones devastades”.

El grup popular de la Diputació sol·licita aquesta comissió després de les declaracions dels representants sindicals dels bombers i les greus acusacions respecte a les decisions preses per part de l’adreça del Consorci Provincial de Bombers i la sol·licitud de dimissió del director de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a les Emergències. En aquest sentit, ha recordat que els professionals van denunciar que “no es van mobilitzar unitats de bombers del Consorci fins a dimarts de matí amb solament dues persones per vehicle, quan l’endemà ja van ser quatre i cabien fins a sis i no es va acceptar l’oferiment d’altres unitats de bombers per a extingir com més prompte millor l’incendi, com allò que es va fer des de l’estació de bombers de la Pobla de Farnals”.

Contelles ha assenyalat que “són decisions molt preocupants” i que el diputat Josep Bort “ha de donar una explicació davant aquestes acusacions i, per tant, que s’assumisquen les responsabilitats polítiques corresponents”. De la mateixa manera, considera “bastant eloqüent” l’intent de “tirar pilotes fora” del president Gaspar, que ha qualificat “de demagògia que el Partit Popular denuncie la proposta del seu govern d’eliminar bases de brigadistes o la recent retallada d’1,6 milions d’euros de la consignació destinada a municipis per a reparació de danys per incendis mitjançant modificacions del pressupost aprovat per a 2018”.

“El convidem a deixar de costat el postureo, fer una mica d’autocrítica i invertir més en mitjans humans i tècnics perquè aquestos greus fets no es tornen a produir i intentar pal·liar al màxim els devastadors efectes dels incendis”, ha afirmat.

Comparteix

Icona de pantalla completa