Diari La Veu del País Valencià
Disgust a Mestalla per la substitució del valencià pel castellà en la megafonia

L’estrena del València CF davant de la seua afició va portar la gran alegria de la victòria davant del Bayer Leverkusen, però, la joia no va ser total, almenys per als aficionats sensibles a la història i a les tradicions del club.

En contra del que ha sigut la norma durant les darreres dècades, el nou locutor de la megafonia de Mestalla, Manolo Mas, va expressar-se en castellà i no en la llengua pròpia del país.

Aquest fet va indignar gran part de l’afició valencianoparlant que ràpidament van començar a mostrar la seua disconformitat a través de les xarxes socials amb el hastag #VolemSpeakerenValencià que, fins i tot, va arribar a ser trending topic la nit d’aquest diumenge.

No obstant això, aquest no ha sigut l’únic canvi de política lingüística per part del club en aquesta nova temporada, atés que ni l’himne del centenari ni tampoc la presentació dels jugadors es fa en valencià. Com a conseqüència d’aquestes accions, aficionats tant valencianoparlants com castellanoparlants han obert una campanya en Change.org per a capgirar aquesta situació i que el valencià torne a estar present en tots aquestos àmbits.

Megafonia bilingüe

Consultat per Diari La Veu, el club s’ha limitat a afirmar que “el valencià és i continuarà sent una de les llengües vehiculars del València CF tant a les xarxes socials com a la megafonia al camp de Mestalla”.

En una breu resposta, el València CF ha donat a entendre que l’ús exclusiu del castellà a Mestalla dissabte passat es va tractar d’un fet esporàdic i que d’ara endavant la megafonia de l’estadi “serà bilingüe”.

Comparteix

Icona de pantalla completa