Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra augura un nou pacte entre Compromís i el PSPV després de les eleccions

La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, defensa que en el govern valencià no hi ha “estridències” ni “grans eixides de to” i que les discrepàncies polítiques que han existit les han solucionades “molt bé, a través del pacte i de l’acord”.

Oltra va assenyalar en una entrevista amb l’Agència EFE que, “pel que l’hi va a tothom”, el Pacte del Botànic no saltarà per l’aire abans de les eleccions autonòmiques perquè és “un projecte de continuïtat” i perquè no tenen “dret a privar els valencians d’un bon govern”.

Segons va explicar, el del Botànic és un “projecte de continuïtat”, per la qual cosa, encara que en la pròxima campanya electoral posaran en relleu les “diferències” entre els partits que el conformen, aquestes no tenen per què convertir-se en “discrepàncies”.

El repte, va assegurar la vicepresidenta, és demostrar que pot haver-hi “projectes de continuïtat plurals” i que es pot fer campanya electoral manifestant les diferències però sense necessitat d’agredir-se, ja que, segons va afirmar, després hauran d’entendre’s i tornaran a pactar.

La vicepresidenta va indicar que l’actual Consell és “un bon govern per als valencians”; que anteriorment van tindre governs que “havien enganyat, mentit, saquejat, retallat drets i abandonat a la seua sort” els ciutadans, i que, per això, el pacte del Botànic està “a prova de bombes i per això hi haurà continuïtat la legislatura que ve”, amb els equilibris i la correlació de forces que siga.

Oltra va defensar que en el si del Consell hi ha “un bon clima” i que des de fora del País Valencià crida l’atenció que no hi haja “soroll”, la qual cosa ha atribuït al fet que, en construir un govern “mestís”, s’ha generat un “sentiment corporatiu independent dels partits”.

Tal com va assegurar, el Consell han tingut “clar” des del principi que, mentre els partits que el conformen estiguen governant junts, cal “posar en valor les coincidències”, a les quals caldrà acudir de nou en el moment en què acaben les eleccions “per a continuar governant”.

Preguntada sobre si, com a portaveu del Consell, li costa més bregar amb les crítiques del PP o amb les pulles dels socis de govern, va afirmar que encara que no ha vist “massa pulles” dels socis, “sempre dolen més” i va destacar que és “normal que hi haja diferències”.

“I el que vinga del PP, t’ho tires a l’esquena, perquè sempre parla el que més ha de callar”, va indicar la vicepresidenta, qui va considerar que els populars “no van aprendre la lliçó de 2015 i la paraula humilitat no anava en el diccionari que els van donar quan van estudiar”.

Després de tres anys de govern, Oltra assegura que, “sense eufòries i sense complaença, s’està governant bé, dins de les possibilitats precàries” que té el País Valencià per culpa de la insuficiència d’ingressos, que “llastren”, igual que ho fa la falta de personal de les administracions públiques.

Segons va afirmar, “ha valgut la pena” l’esforç d’aquestos tres anys, encara que en el que queda fins a 2019 i en la legislatura que ve cal “consolidar” el canvi “profund” que s’ha portat en moltes àrees, gràcies a un pacte de govern que “s’està complint” i a “bon ritme”.

Comparteix

Icona de pantalla completa