Diari La Veu del País Valencià
Gandia proveirà els afectats per l’incendi amb 16 habitatges públics i 18 de privats

L’Ajuntament de Gandia (València) posarà a la disposició de les famílies que han perdut la seua primera llar com a conseqüència de l’incendi declarat dilluns passat a Llutxent un total de 16 habitatges del parc públic. Amb aquesta mesura, sumada a la cessió de 18 habitatges privats i apartaments de la residència Visoren, s’espera cobrir la demanda “imminent” de reallotjaments per a acabar amb els desallotjaments provisionals.

Així ho ha anunciat l’alcaldessa de la ciutat, Diana Morant, en una compareixença en companyia de tots els membres del govern municipal, segons ha informat el consistori. Morant ha explicat que en la Junta de Govern s’ha aprovat un acord sobre la base de l’ordenança municipal d’habitatge, que assignarà de “manera directa” aquestos pisos als ciutadans que necessiten reallotjament.

Fins a 30 famílies de les urbanitzacions Montesol, Montepino i Las Cumbres podran accedir a aquestos habitatges oferits. “Des del primer moment, el gran horitzó de la nostra gestió ha sigut salvaguardar les persones, atendre-les i donar-los recer”, ha expressat l’alcaldessa, qui ha recordat que es va habilitar l’Espai Baladre, des d’on s’ha estat coordinant el reallotjament en hotels, càmpings, albergs i diferents instal·lacions privades.

Visites controlades a la zona cremada

Els veïns que van ser evacuats de Montesol, Montepino i Las Cumbres poden visitar els seus habitatges des de les 16.00 hores, després de l’obertura de la CV-675 entre Gandia i Barx de “manera controlada” i vigilada per la Policia i la Guàrdia Civil, però no podran tornar als seus habitatges, atés que el subministrament de llum i aigua no es podrà restablir fins a la setmana vinent.

Comparteix

Icona de pantalla completa