Diari La Veu del País Valencià
Sebastià: ‘Europa ha d’assabentar-se del que necessita el País Valencià’
Xavier Pérez / Burjassot.

A Jordi Sebastià li espera un any de treball i també de satisfacció, ja que d’ací uns mesos serà pare, “no puc demanar més”, afirma l’alcalde de Burjassot que amb la seua dona Susanna comencen l’aventura europea.

El resultat de les primàries ha sigut molt contundent al seu favor. “Crec que els militants i simpatitzants de Compromís han valorat la meua trajectòria al llarg de la meua vida política; hem passat per moments molt complicats, una travessia del desert llarguíssima però al final la constància i la perseverança ens ha portat que per primera vegada el nacionalisme valencià estiga representat a Europa”.

El també alcalde de Burjassot diu que la seua missió a Estrasburg es que “Europa ha d’assabentar-se del que necessita el País Valencià, dels seus problemes, de la seua idiosincràsia, de la seua cultura, llengua i que no sols som coneguts per la corrupció del Partit Popular”, segons declaracions en exclusiva que ha realitzat aquest dissabte Sebastià a La Veu.

També recalca que “hi ha que intentar canviar les polítiques europees que sols defensen als grans i molt poc als més necessitats; serem l’altaveu dels moviments socials al parlament europeu”.

“Hem de recuperar per al País Valencià l’estat del benestar que ha destruït el PP”, explica.

Sebastià ha qualificat les primàries com “exquisites” i recalca dels seus companys candidats “el bon rotllo i l’amistat que hem fet, i és que hem debatut molt públicament i inclús ens copiaven idees”.

Però el candidat de Compromís té molt clar que anar a Europa “no és abandonar el País Valencià, hi ha que imitar a Joan Baldoví, quan no està a Madrid es recorre el País per a veure les problemàtiques. El contacte amb la societat civil, associacions i les persones és molt important, i si jo vaig a Europa també estaré present al meu País Valencià”.

Enric Morera, Jordi sebastià i Mònica Oltra al Centre Octubre el divendres

Agraïment de Jordi Sebastià al seu Facebook:

“Moooooltíssinmes gràcies a totes i tots els que heu participat en el magnífic procés de primàries de Compromís. Eleccions obertes i transparents, molts actes i molta il·lusió, com mai, en les pròximes eleccions europees. Gràcies per la confiança que heu dipositat en mi. És meravellós comprovar que la meua gent aprecia el que he pogut fer durant tots aquest anys de militància en el valencianisme progressita. Ara em toca no defraudar ningú i apretar encara més l’accelerador per fer arribar Compromís, i tot el que significa, al Parlament Europeu. La responsabilitat és molta perquè hi ha molta il·lusió en joc, però hem demostrat que som molts i molt treballadors. Per l’Europa de les persones, per la primavera europea, a per totes!”

Comparteix

Icona de pantalla completa