Diari La Veu del País Valencià
Mor Fernando Giacomucci, fundador d’Hogar Social Juvenil

El sacerdot Fernando Giacomucci, fundador d’Hogar Social Juvenil d’Aldaia (HOSOJU), ha mort en la matinada d’aquest dijous als 85 anys, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat. La missa pel seu etern descans tindrà lloc aquest divendres, a les 11.00 hores, en la capella de la Ciudad de la Esperanza (antic HOSOJU), presidida pel monsenyor Arturo Ros, bisbe auxiliar de València, amb qui concelebraran el delegat episcopal per a la Pastoral de Malalts i Majors, Luis Sánchez, i Vicente Aparicio, director de la Ciudad de la Esperanza.

Nascut a la localitat italiana de Scerni, Giacomucci va arribar a Espanya en 1951 per a completar el noviciat en la congregació Fills de la Sagrada Família. La seua primera destinació va ser la localitat catalana de Begues, on té la seua seu la congregació. En 1955 es va traslladar a València, on va rebre l’ordenació sacerdotal en 1957.

Va ser director de la Casa de la Misericòrdia de 1964 a 1969, any en què va fundar HOSOJU, un centre “d’acolliment per a homes sense recursos i transeünts en el qual van aprendre a dignificar la seua vida mitjançant la formació i el treball”.

Inicialment va tindre com a seu un pis del carrer Convent Jerusalem de València i, posteriorment, gràcies als donatius de múltiples empreses i particulars valencians, el centre va ser traslladat a un edifici del barri de la Llum i en 1995 va quedar situat definitivament a Aldaia. En l’actualitat, Ciudad de la Esperanza està dirigida pel sacerdot Vicente Aparicio. El recinte compta en les seues instal·lacions d’Aldaia amb un total de 180 places, en les quals acull persones sense llar i amb escassos recursos procedents de 36 països de tot el món.

L’entitat reparteix prop de 20.000 serveis de menjar al mes i disposa de huit bungalous, un d’ells destinat a infermeria, amb quatre apartaments cadascun, i dins de cada apartament, tres habitacions dobles.

Comparteix

Icona de pantalla completa