Diari La Veu del País Valencià
La defensa de Zaplana recorrerà a l’Audiència Provincial contra la negativa a alliberar-lo

La defensa de l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana recorrerà a l’Audiència Provincial de València la quarta negativa de la titular del Jutjat d’Instrucció número 8 de València a la seua excarceració per “risc vital”.

Fonts de la defensa de Zaplana han informat en un comunicat que la petició de llibertat o arrest domiciliari es va reiterar la setmana passada després d’emetre’s un informe mèdic que alertava de la “deterioració acusada de l’estat general”.

El recurs d’apel·lació s’interposarà davant l’Audiència Provincial de València per “una qüestió purament humanitària”, segons les fonts, que han indicat que aquest òrgan és la següent instància judicial en la qual es pot presentar el recurs d’apel·lació i és l’únic tribunal que pot decidir sobre aquest tema.

L’advocat d’Eduardo Zaplana acudeix a aquest òrgan sol·licitant empara, després de les quatre negatives del Jutjat d’Instrucció i atés el greu risc per a la vida del pacient, ja que es tracta de “una qüestió purament humanitària”, assenyalen les fonts.

Zaplana roman des del passat 24 de maig a la presó, de la qual ha eixit en dues ocasions per a acudir a l’Hospital la Fe de València, una per a seguir el tractament de la leucèmia que pateix des de fa tres anys i la segona per a ser atés d’una bronquitis vírica.

Comparteix

Icona de pantalla completa