Diari La Veu del País Valencià
Podem demana la dimissió de l’alcalde de Busot, Alejandro Morant, per racista

El missatge de Facebook publicat aquest diumenge per l’alcalde de Busot (l’Alacantí) i vicepresident tercer de la Diputació d’Alacant, Alejandro Morant, on demanava “solucions” contra la immigració, com ara “l’eliminació d’ajudes i privilegis, endurir les lleis” i “donar autoritat a jutges i policia com als Estat Units”, ha tingut aquest dilluns la resposta de Podem.

La diputada al Congrés Rita Bosaho ha exigit “la seua dimissió immediata o la destitució per part d’Isabel Bonig com a màxima dirigent del PPCV” perquè “les declaracions no tenen cabuda en democràcia”. La parlamentària alacantina ha recordat que “fa uns dies era Pablo Casado qui feia discursos adreçant-se a sembrar odi i confrontació entre la ciutadania, sumant-se així a l’ona d’irresponsabilitat política d’alguns dirigents europeus i inaugurant una nova etapa del Partit Popular que hui” es repeteix “en dirigents com Alejandro Morant”.

Bosaho afegeix que a les declaracions de Morant s’ha sumat Roberto Navarro, màxim responsable de la formació d’extrema dreta España 2000. “Ens preocupa aquesta deriva irresponsable del PP, que troba suports entre aquells que no defensen els Drets Humans”, afegeix Bosaho.

A pesar que Morant afirma que les seues declaracions són a títol individual, des de Podem retruquen que “el seu càrrec representa la província d’Alacant, el municipi de Busot i el PP”. Per tant, “si Bonig, com a presidenta del PPCV, no exigeix el cessament del responsable de declaracions tan miserables i impròpies de qualsevol representant públic, cal considerar-la igualment responsable,” ha afirmat el líder de Podem al País Valencià, Antonio Estañ.

Bosaho ha afegit: “Que un dels màxims dirigents de la diputació exigisca ‘deportacions massives’ d’immigrants i tancament de fronteres és un insult per a la Diputació i per als alacantins i alacantines, que no es veuen reflectits en aquestes declaracions tan lamentables que ha realitzat el senyor Morant”.

Denúncia per incitació a l’odi

La Xarxa Espanyola d’Immigració i Ajuda al Refugiat ha sol·licitat als grups de la Diputació d’Alacant que reproven Morant en el pròxim ple per la seua actitud “contra els drets humans” i les seues manifestacions que “coincideixen, fil per randa, amb l’argumentari d’organitzacions imputades per islamofòbia, com ara Hogar Social Madrid i altres grups d’extrema dreta”.

Així mateix, han indicat que estudien les seues declaracions per si foren constitutives d’apologia de l’odi cap a la immigració. “Aquest és el model del senyor César Sánchez (president de la Diputació d’Alacant) i del Partit Popular del senyor Pablo Casado? Pensen els càrrecs del Partit Popular, que ara governen ajuntament i la Diputació d’Alacant que la clau per a afrontar el repte migratori és un pla de deportacions massives o que nàixer a Espanya no és suficient per a ser espanyol? Esperem la reprovació immediata de l’encara vicepresident”, ha afirmat en un comunicat el president de la Xarxa, Daniel Méndez.

Sobre aquest tema, l’entitat ha advertit que ha remés les declaracions del vicepresident de la Diputació a la seua àrea jurídica per a valorar, si no es produeix una “rectificació immediata”, emprendre accions contra Morant per apologia de l’odi contra les persones migrants.

El PPCV rebutja les declaracions i César Sánchez calla

La direcció provincial del PPCV a Alacant ha rebutjat les declaracions d’Alejandro Morant, segons informa Europa Press, com fa amb totes les posicions “radicals i extremistes”.

“Des del Partit Popular rebutgem els discursos racistes i extremistes. Diem que sí a la solidaritat, a l’ordre, a la defensa de les nostres fronteres i al suport de la Policia i a la Guàrdia Civil”, han afirmat les fonts del partit.

Des de la Presidència de la Diputació d’Alacant, mentrestant, s’ha rebutjat valorar les declaracions del vicepresident provincial.

Comparteix

Icona de pantalla completa