Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa l’alerta taronja a 17 comarques per temperatures superiors als 39 graus

La conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani CEAM, ha activat per a aquest diumenge l’alerta sanitària per nivell alt o taronja (temperatures que podrien superar els 39º) en 17 comarques. Així mateix, la previsió per a demà és que es mantinga l’alerta en algunes d’aquestes comarques.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les comarques de l’Alt Millars, l’Alt Palancia, l’Alcalatén, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l’Horta Nord, València, l’Horta Sud, l’Horta Oest, la Ribera Baixa, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Costera i la Vall d’Albaida.

Això no obstant, la previsió apunta que per a dilluns es mantinga el nivell taronja a les comarques del sud de la demarcació de València, les comarques centrals i les del sud de la demarcació d’Alacant.

Recomanacions

En produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut, en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret.

A la llar, s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga sed; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna, els menjars copiosos i calents i es recomana decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa