Diari La Veu del País Valencià
El PP manté sis diputats imputats en Les Corts
Europa Press / València

En concret, els ‘populars’ Ricardo Costa, David Serra, Vicente Rambla i Yolanda García estan imputats en la causa oberta al Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) pel presumpte finançament irregular del PPCV, derivada del ‘cas Gürtel’.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, i el seu antecessor, Luis Díaz Alperi, estan imputats en la ramificació del ‘cas Brugal’ que investiga suposades irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

Així mateix, Díaz Alperi està processat per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi en una altra causa en la qual ja s’ha acordat l’obertura de judici oral i en la qual l’instructor ha considerat que existeixen indicis que el diputat poguera haver comès frau als anys 2007, 2008 i 2010 en el pagament de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF).

Aquest mateix divendres ha presentat la renúncia al seu escó l’alcaldessa de Novelda, expresidenta de Les Corts i exconsellera de Turisme, Milagrosa Martínez, processada en la peça separada del ‘cas Gürtel’ relativa a les contractacions per a la fira Fitur. El passat 27 de febrer va deixar el seu escó la també exconsellera de Turisme, Angélica Such, en la mateixa situació judicial que Martínez.

No obstant açò, Martínez i Such no han sigut les úniques que han deixat el grup popular. De fet, el PP va començar la legislatura amb 55 diputats i al juny de l’any passat es va quedar amb 54, en passar al grup de No Adscrits l’exconseller Rafael Blasco, pendent ja de sentència en la primera peça del ‘cas Cooperació’ després de la celebració del judici.

16 renúncies

En total, 16 diputats que van començar l’actual legislatura al grup popular ja no es troben en ell. Entre ells, destaca la renúncia de Pedro Hernández Mateo, després de ser condemnat a tres anys de presó i nou d’inhabilitació pels delictes de falsedat documental i prevaricació en l’adjudicació en 2004 del servei de recollida de residus sòlids urbans de la localitat.

Per la seua banda, Alícia de Miguel va deixar la càmera autonòmica per motius “estrictament personals”, el mateix dia en què el jutge del ‘cas Gürtel’ el va imputar per contractes subscrits en la seua etapa al capdavant de la Conselleria de Benestar Social amb empreses de la trama.

D’altra banda, Gerardo Camps, Mario Flores, Belén Juste i Manuel Cervera van renunciar a l’acta en Les Corts en ser triats diputats al Congrés, mentre que Eva Ortiz ho va fer per a anar al Parlament Europeu.

També va deixar l’escó Paula Sánchez de León, en ser nomenada delegada del Govern al País Valencià, així com César Augusto Asencio, designat vicepresident de la Diputació d’Alacant. Recentment ha deixat Les Corts Luis Ibáñez, qui ha passat a ocupar-se de la Secretaria Autonòmica de Sanitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa