Diari La Veu del País Valencià
L’Institut Valencià de Finances ofereix a 800 aturats 10 milions en microcrèdits per a engegar xicotetes empreses

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha avançat que la setmana vinent, el govern valencià a través de l’Institut Valencià de Finances (IVF) presentarà una línia de microcrèdits per valor de 10 milions d’euros amb l’objectiu que fins a 800 aturats puguen emprendre i engegar projectes com a autònoms o de xicotetes empreses.

Així ho ha anunciat el cap de l’executiu valencià durant un acte a Morella aquest dissabte, en el qual ha indicat que el pla es presentarà íntegrament durant la setmana vinent. L’objectiu és “ajudar persones que volen eixir de la desocupació i que volen tenir l’oportunitat de crear una xicoteta empresa o un treball d’autònom”.

L’engegada d’aquesta línia, que estarà concertada amb entitats privades, serà possible després de l’aprovació dels nous reglaments d’organització i funcionament (ROF) de la Conselleria d’Hisenda i Model Econòmic i de l’IVF, que ha culminat la seua escissió i passa a convertir-se en un banc públic de la Generalitat.

Aquesta línia de microcrèdits forma part, segons Puig, de les mesures que el govern valencià està engegant “perquè totes les persones tinguen treball i un projecte de vida autònoma i pròpia”, la qual cosa, ha dit, és “la gran prioritat” del Consell.

Així, entre altres mesures d’aquest tipus, ha destacat els programes Avalem, que “signifiquen una primera oportunitat per a molts joves que estaven a casa i que ara poden treballar un any”. A més, ha destacat que el Consell preveu que “l’atur a la Comunitat Valenciana passe del 23,4% en 2015 al 14% en 2019”. “Hem d’avançar molt més però, en qualsevol cas, hem avançat ja”, ha manifestat.

Comparteix

Icona de pantalla completa