Diari La Veu del País Valencià
Mónica Oltra, sobre un possible avançament electoral: Hem d’esgotar la legislatura

La coportaveu de Compromís Mónica Oltra ha manifestat que la “línia de l’ètica” en la política “no haurien de marcar-la els tribunals” i ha rebutjat “l’automatisme” que si s’està imputat “cal dimitir”, perquè hi ha “moltes casuístiques”.

La també vicepresidenta del Consell ha destacat en una entrevista amb EFE el cas de l’alcalde de València, Joan Ribó, que ha estat investigat “perquè el va denunciar un senyor del PP imputat per corrupció i blanqueig” i la causa s’ha arxivat finalment, com ha ocorregut ja amb altres denúncies. Oltra ha lamentat “l’estratègia de la tinta del calamar” del PPCV, partit que intenta fer veure que “tothom és igual”, encara que és una estratègia que, al seu parer, els està “eixint malament” i fins i tot podria tindre conseqüències en el futur, perquè “presentar denúncies falses és delicte”.

Respecte si Compromís haguera instat el socialista Jorge Rodríguez a deixar l’alcaldia d’Ontinyent si fóra del seu partit, Oltra ha indicat que se sap “molt poc” de l’operació per la qual va ser detingut l’expresident de la Diputació de València i que no té elements per a poder pronunciar-se.

Per altra banda, Mónica Oltra ha descartat que hi haja un avançament electoral, una decisió que es pren quan un executiu “té problemes” però “si un govern no té problemes i està governant bé, les eleccions no s’avancen”. Segons Oltra, l’actual Consell té “moltes coses pendents” i molts projectes en marxa que no es poden deixar “a mitjan fer”, entre altres coses perquè quedarien “molt malament” amb la gent que ha estat treballant en ells.

“Hem d’esgotar la legislatura, clar que sí, perquè d’ací a final de legislatura cal aprovar projectes que són crucials”, ha asseverat Oltra, qui ha assegurat que en els cinc mesos que queden de 2018 cal materialitzar els canvis “profunds” que s’han anat “gestant” en 2016 i 2017.

Preguntada per on es veu la pròxima legislatura, ha indicat que “en el Govern”, i repreguntada sobre en quin lloc del Govern, ha assenyalat: “on em posen els ciutadans a l’hora de votar”.

Oltra ha afirmat que encara no té “el xip electoral posat” i que el moment de parlar dels comicis serà quan acabe 2018. Per açò, ha opinat que “quan toque”, que ja serà 2019, els partits hauran de començar a engegar la seua maquinària electoral, els seus procediments per a elaborar les llistes o els “possibles acords” i ha insistit que ara “no és el moment” de tractar aquestes qüestions.

“En la política, sobra electoralisme i falta política”, ha assenyalat la dirigent de Compromís, qui ha lamentat que “sembla que acaben les eleccions i ja està un de pendent de les que vénen”. Ha insistit que, quan s’està governant, cal tenir “el cap al cent per cent posat en el Govern”, perquè encara cal prendre decisions i gestionar processos que “han d’eixir bé, perquè la vida de la gent depén d’açò”, com la renda d’inclusió. “I quan arribe el moment de les eleccions, aleshores posarem el cap en les eleccions, perquè no es pot estar en missa i repicant”, ha asseverat.

Comparteix

Icona de pantalla completa