Diari La Veu del País Valencià
El dirigent del PSOE Andrés Perelló, nou ambaixador espanyol per a la UNESCO

El Consell de Ministres ha nomenat aquest divendres al diplomàtic Agustín Santos com a nou ambaixador d’Espanya davant l’ONU, amb la qual cosa es feia oficial el relleu del qui fora cap de gabinet de Rajoy, Jorge Moragas. A més, ha nomenat nou ambaixador davant la UNESCO, amb seu a París, un lloc que serà per al dirigent del PSOE, el valencià Juan Andrés Perelló.

Perelló, que ocupa el càrrec de secretari d’àrea de Justícia i Nous Drets en l’executiva del PSOE, se suma així a Manuel Escudero, secretari d’àrea d’Economia i Ocupació del PSOE que ha sigut nomenat ambaixador d’Espanya davant l’OCDE, també a París.

Quant a Perelló, nascut a Bunyol (la Foia de Bunyol) en 1957, és llicenciat en Dret per la Universitat de València i advocat en exercici de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de València. Entre altres càrrecs, ha sigut elegit diputat en les Corts Valencianes en diverses legislatures, senador (de 2007 a 2009), eurodiputat (de 2009 a 2014) i alcalde de Bunyol (de 1991 a 1995). Ha sigut col·laborador de diversos mitjans de comunicació i ha publicat una novel·la, segons ha informat el Govern.

Aquest divendres, el Consell de Ministres ha aprovat el nomenament d’un tercer socialista com a ambaixador, en aquest cas a Andorra, un lloc que serà per a l’alcalde de Lleida, Àngel Ros. El Govern ha aprovat un quart nomenament, el de Carmen Buján com a ambaixadora a Moçambic.

Finalment, María Clara Girbau Ronda serà ambaixadora en missió especial per al Foment de les Polítiques d’Igualtat de Gènere i Conciliació, un lloc la creació del qual va anunciar l’aleshores ministre Alfonso Dastis el passat 8 de març però per al qual no s’havia nomenat ningú encara.

Comparteix

Icona de pantalla completa