Oltra, sobre l'encarcerament de Zaplana: "Cap malalt hauria d'estar en presó"

La vicepresidenta del Consell denuncia que el 40% dels reclusos de Picassent pateixen una afecció mental greuvideo
/ València
3 agost 2018 01:00h
Eduardo Zaplana porta dos mesos i mig en presó arran de l\'operació Erial dirigida pel jutge Eloy Velasco.

Mónica Oltra no és partidària que Eduardo Zaplana ni cap altra "persona malalta" estiga reclosa en un establiment penitenciari. La vicepresidenta del Consell s'ha referit a l'expresident de la Generalitat durant la roda de premsa de balanç dels tres anys de govern del Botànic, on ha denunciat que "el 40% dels reclusos de Picassent pateixen una "malaltia mental greu".

Carregant el vídeo...

"Qualsevol que tinga una mica d'humanitat i de sang a les venes s'impacta quan llig eixes notícies", ha explicat Oltra abans d'aclarir que no es referia a cap reclús concret sinó a una situació que afecta també "moltes persones que no tenen la possibilitat d'eixir en la premsa i que estan igual o més malaltes" que Zaplana.

La número 2 del govern de Ximo Puig ha insinuat les seues reserves cap a la institució penitenciària com a mètode de càstig legal: "Tinc una opinió molt particular al voltant de la pena de privació de llibertat. Cap persona malalta pinta res en una presó".

Oltra ha fet aquestes declaracions l'endemà que l'advocat d'Eduardo Zaplana va demanar l'excarceració del seu client per raons mèdiques, atés que pateix una malaltia crònica greu.

next