Diari La Veu del País Valencià
El Servef ofereix fins a 10.000 euros als hostalers que amplien els contractes dels seus treballadors

El Servei Valencià d’Ocupació i Formació, Servef, depenent de la Conselleria d’Economia, ofereix ajudes de fins a 10.000 euros a les empreses del sector turístic que amplien els contractes dels seus treballadors o els convertisquen en indefinits. Amb aquestes subvencions, que han sigut consensuades per les organitzacions empresarials, sindicats i administració, la Generalitat vol lluitar contra l’alta temporalitat del sector i oferir estabilitat laboral als seus treballadors.

El secretari autonòmic d’Ocupació, Enric Nomdedéu, ha destacat que es tracta de la primera vegada que el Servei Valencià d’Ocupació engega una iniciativa d’aquest tipus “dirigida a un dels sectors més importants de la Comunitat”.

Nomdedéu ha explicat que, encara que el Servef ha convocat les ajudes per un valor de tres milions d’euros, està previst que s’amplie en funció de l’acolliment del sector. Podrà sol·licitar la subvenció qualsevol empresa privada, incloses les persones treballadores autònomes, amb centre de treball al País Valencià, l’activitat principal de la qual siga l’hostaleria.

Per a poder optar les ajudes les empreses hauran d’ampliar en almenys 90 dies els contractes fixos discontinus o bé convertir en indefinit a persones que en l’exercici anterior hagueren sigut contractades, amb caràcter fix discontinu o temporal, durant un període de fins a 270 dies. “D’aquesta manera des del Servei Valencià d’Ocupació busquem contribuir a millorar la qualitat i la professionalitat del sector de l’hostaleria valenciana”, ha remarcat el responsable d’Ocupació, Enric Nomdedéu.

Les ajudes van ser presentades en juny al sector pel president de la Generalitat, Ximo Puig, el conseller d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafa Climent; el secretari autonòmic de l’Agència Valenciana de Turisme, Francesc Colomer, i el secretari autonòmic d’Ocupació i director general del Servef, Enric Nomdedéu.

Sol·licitud de les ajudes

La sol·licitud efectuada per les persones jurídiques o els seus representants es presentarà de forma telemàtica a través de l’enllaç “Tramitar amb certificat” que hi ha associat a la convocatòria en l’apartat de subvencions de la web del Servef. Per a demanar-les s’haurà de disposar de signatura electrònica avançada, bé amb el certificat reconegut d’entitat o certificat de representant d’entitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa