Diari La Veu del País Valencià
Persisteix l’onada de calor amb temperatures de fins a 39 graus

L’onada de calor persistirà aquest cap de setmana al País Valencià, on s’ha decretat l’alerta groga per altes temperatures, amb màximes que poden arribar aquest divendres els 39 graus a la costa de València, amb poques variacions durant el cap de setmana i previsió de nits tropicals, ha informat l’Agència Estatal de Meteorologia.

En concret, hi ha avís de risc groc a l’interior sud de la demarcació de València, amb temperatures màximes que poden arribar als 39 graus, mentre que a l’interior nord podrien arribar als 37 graus. A més, s’esperen temperatures nocturnes amb valors significativament alts.

Per a dissabte es preveu que el cel estiga poc nuvolós o ras, de manera que augmente a intervals per evolució diürna, temperatures amb pocs canvis excepte descensos locals de les màximes a l’interior i vent que bufarà variable fluix tendint a la vesprada a est i sud-est.

L’endemà el cel continuarà poc nuvolós o ras i augmentarà a intervals nuvolosos per evolució diürna, temperatures de nou sense a penes canvis i vent variable fluix, on predominarà la component est.

Per a aquest divendres, el cel estarà poc nuvolós o ras, les temperatures es mantindran amb pocs canvis, excepte les màximes, que augmentaran al sud i oest de la demarcació de València, i el vent serà variable fluix.

Les temperatures mínimes registrades aquesta matinada al País Valencià a penes han pujat 1 o 2 graus amb valors tropicals en la majoria de punts de les tres demarcacions i registres de fins a 24 graus a Castelló, València i l’Altet.

16 comarques en alerta

La Conselleria de Sanitat, segons les prediccions del Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), ha activat per a aquest divendres l’alerta sanitària per nivell alt o taronja en 16 comarques i la previsió per a dissabte és que es mantinga l’alerta en algunes d’aquestes comarques.

Les zones climatològiques en alerta per calor són les que corresponen a les comarques de l’Alt Millars, l’Alt Palancia, l’Alcalatén, la Plana Baixa, el Camp de Morvedre, el Camp de Túria, l’Horta Nord, València, l’Horta Sud, l’Horta Oest, la Ribera Baixa, la Foia de Bunyol, la Canal de Navarrés, la Ribera Alta, la Costera i la Vall d’Albaida.

La Conselleria de Sanitat ha informat que, en produir-se aquest augment de temperatures, s’han activat les mesures per a transmetre les recomanacions de cara a previndre els efectes de la calor en la salut en els col·lectius més vulnerables, especialment persones majors, malalts crònics, persones socialment aïllades, persones que treballen en ambients exposats a la calor i xiquets.

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia, també es recomana utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars i protegir-se el cap amb una gorra o barret. En la llar s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals en les façanes exposades al sol i situar-se en les zones més fresques de la casa.

Finalment, s’insta la població a beure bastant aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; s’evitaran l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars copiosos i calents, i s’hauran de prendre plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa