Diari La Veu del País Valencià
El PPCV qualifica d’imposició que la Religió Islàmica estiga a les escoles

La portaveu d’Educació del PPCV a les Corts, Beatriz Gascó, ha anunciat que demanarà la compareixença immediata del conseller Vicent Marzà “perquè explique el projecte d’imposició de l’Islam a les aules”, una mesura que, al seu parer, està generant “greuges, enfrontaments, tensions i imposicions per part del Consell de Ximo Puig i Mónica Oltra”.

Gascó ha explicat que “Marzà ha d’explicar el perquè d’aquest projecte; totes les irregularitats; qui ho ha sol·licitat; sota quins criteris objectius es trien i es lleven municipis; les bases pedagògiques sobre la base de les quals se sostenen els projectes; les comunicacions oficials als centres en quina data s’han realitzat; les reunions amb els alcaldes i les dates; quanta població islàmica hi ha als municipis triats, i quants han sol·licitat l’Islam”.

Els PPCV ha mostrat el seu rebuig a l’aplicació de l’Islam en les aules valencianes perquè considera que “una decisió tan important ha d’estar consensuada amb les famílies i amb els centres”. En una nota de premsa els populars qualifiquen d'”imposició de l’Islam” la introducció de l’assignatura de Religió Islàmica “per la falta de transparència” i perquè “es desconeixen les raons per les quals es va decidir implantar l’assignatura a Altura, Sogorb i Almassora i per què no s’impartirà”

Els terminis triats pel Consell és un altre dels motius que genera dubtes i rebuig al PPCV perquè “aquesta mesura ha sigut aprovada una vegada les famílies ja havien matriculat als seus fills al centre, que després de conéixer la notícia ha generat una fugida d’alumnes de les escoles”.

Així mateix, des del PPCV rebutgen aquesta mesura per raons pedagògiques perquè “si s’ajunta tot l’alumnat musulmà en un centre, es generaran guetos” i no hi haurà “integració”. Gascó demana que no s’aplique aquesta mesura perquè “de la forma que s’està fent, lluny de ser un projecte positiu que propicie el respecte a la diversitat, només generarà controvèrsia”. Per a Gascó “es tracta d’una mesura imposada, sectària i que, lluny de generar unió, s’ha convertit en un vertader conflicte que genera rebuig on abans no n’hi havia”.

“Les nostres tradicions”

Beatriz Gascó ha realitzat les declaracions a la seu provincial del PP a Castelló acompanyada de la secretària general local, Elena Vicente-Ruiz, qui ha assegurat que “a Espanya la religió catòlica és la majoritària i sembla que sempre hàgem d’estar defensant tot el que forma part de les nostres tradicions”. Per a la mandatària del PPCS, “sembla que aquesta mesura va més enllà i que es pretenga eliminar la religió catòlica de manera radical dels centres educatius”.

Aquest dijous, Ciutadans també ha pres postura al voltant del projecte de la Conselleria d’Educació en col·laboració amb la Comissió Islàmica d’Espanya d’introduir l’Islam a l’ensenyament. La diputada al Congrés, Marta Martín, ha explicat que, tot i que el seu partit defensa “una escola laica”, també és partidari que totes les religions siguen tractades amb igualtat i que es complisquen la llei i els tractats signats per l’Estat amb les diferents confessions.

Comparteix

Icona de pantalla completa