Diari La Veu del País Valencià
La junta general de Bankia se celebra entre protestes de preferentistes
ACN / València

Durant la seua intervenció, Goirigolzarri ha dit que el repartiment de dividends serà una decisió que haurà de prendre la Junta el pròxim any i ha afegit que el Consell i l’equip de Bankia està treballant perquè el repartiment de dividends siga possible. “Seria una forma de premiar la fidelitat dels nostres accionistes, a més de ser una via addicional de devolució d’ajudes als contribuents espanyols”, ha dit.

El president de Bankia ha explicat que el repartiment de dividends serà possible amb la consecució dels objectius de rendibilitat recollits en el Pla Estratègic, que té com a repte principal aconseguir un ROE del 10% per a l’any 2015.

L’objectiu de l’entitat és concedir almenys 15.000 MEUR en crèdits durant aquest exercici . Goirigolzarri ha avançat que en els dos primers mesos s’han concedit 2.000 MEUR, un 26% més que l’any anterior.

Goirigolzarri ha dit que comença el procés de devolució d’ajudes als contribuents i ha afegit que durant 2014, BFA va recuperar 1.304 MEUR i ho va fer a més amb unes plusvàlues de 301 MEUR.

140.000 preferentistes recuperaran la inversió abans de maig

El president de Bankia ha analitzat el procés d’arbitratge de preferents iniciat l’any passat i ha celebrat que més del 75% de preferentistes s’hi haja acollit. Goirigolzarri ha dit que 107.215 sol·licituds han recuperat tota la seua inversió i, que la resta, fins a les 137.476 que han rebut laude positiu , cobraran abans de maig .

El president de l’entitat ha detallat que el 42% de les emissions d’híbrids que es van canviar el 2013 tenen ja una rendibilitat positiva i podrien recuperar tots els seus diners, fins i tot amb plusvàlues, sense més tràmit de vendre les accions, mentre que el 58% restant podrien rebre ja més del 80%.

Comparteix

Icona de pantalla completa