Diari La Veu del País Valencià
Limitat l’accés al penyal d’Ifac durant agost

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural ha establit una regulació de l’accés al penyal d’Ifac, a Calp (la Marina Alta), per a evitar aglomeracions des d’aquest dimecres 1 d’agost fins al 31.

Segons ha informat l’Ajuntament, la capacitat de la senda permet que només s’hi troben simultàniament 150 persones. Per a mantindre el nombre de visitants al voltant d’aquesta xifra, el sistema de regulació permet el pas de 20 persones cada 15 minuts. Aquest control s’aplicarà només en els moments de major afluència, quan la xifra de visitants supere les 150 persones. En cap cas estarà limitat l’accés a l’exposició ni al recorregut pels ‘Miradors de Llevant’.

Amb aquestes mesures s’intenta compatibilitzar l’ús públic amb la conservació d’aquest espai natural i així evitar, al mateix temps, la massificació, la incomoditat i el risc per a les persones.

L’itinerari podrà realitzar-se en horari diürn. Per al Centre d’Informació, el Centre de Visitants i els urinaris l’horari d’obertura serà de dilluns a divendres de 8.30h a 14.30h i els caps de setmana i festius, de 9h a 14h.

Comparteix

Icona de pantalla completa