Diari La Veu del País Valencià
El País Valencià rebrà 11,1 milions per a activar el Pacte d’Estat contra la violència masclista

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusiva, Mónica Oltra, ha informat que el País Valencià rebrà 11,1 milions d’euros del govern central per a la posada en marxa del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere, que estava paralitzat per falta de fons des que es va aprovar fa 11 mesos.

Oltra s’ha pronunciat d’aquesta manera en finalitzar la reunió de la Comissió Tècnica Sectorial d’Igualtat que ha tingut lloc a Madrid i ha estat presidida per la ministra de d’Igualtat, Carmen Calvo, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

El País Valencià rebrà 11.148.874 euros dels 120 milions que el govern estatal repartirà entre les autonomies per al desenvolupament del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere. D’aquesta quantitat, 8.900.698 euros corresponen a la Generalitat i 2.248.176 euros es distribuiran entre les entitats locals.

La vicepresidenta ha celebrat que, per fi, s’engegue el Pacte d’estat contra la Violència de Gènere perquè “realment, des que es va signar fa 11 mesos, no s’havien posat damunt de la taula els recursos econòmics que necessitem” perquè el Pacte siga una realitat i no només una declaració d’intencions”.

L’acord va ser aprovat pel Congrés dels Diputats en setembre de 2017 i ratificat per les autonomies en desembre d’eixe mateix any, prèvia exigència per part del Consell a l’anterior govern espanyol perquè disposara els 200 milions compromesos.

Aquesta quantitat se suma als 12,8 milions que el Govern ha disposat en el marc del Pacte Valencià contra la violència masclista promogut per la vicepresidenta del Consell i subscrit per diferents administracions públiques i d’agents polítics socials, econòmics, cívics i culturals, en abril de 2017.

Oltra ha recordat que l’acord valencià suposa “una vertadera aposta per l’eradicació del masclisme, que és la causa de la violència de gènere”.

Política d’Igualtat

Aquests fons, juntament amb els rebuts de l’Estat, “es van a destinar a seguir reforçant les polítiques d’igualtat que des de fa 3 anys s’estan engegant des del Consell del Botànic”, ha assenyalat la vicepresidenta, qui en aquest sentit s’ha referit a mesures com el reforç de la xarxa de protecció de les víctimes de violència de gènere o l’eliminació del requisit d’estar al dia amb la Seguretat Social o amb Hisenda per a poder percebre les ajudes de les dones víctimes de violència de gènere.

La vicepresidenta ha recordat les campanyes institucionals engegades des del Consell que posen el focus en els agressors, que prevenen des de la joventut i construeixen relacions igualitàries entre xics i xiques des de ben prompte.

En la reunió s’han acordat també els criteris de repartiment dels fons del pacte d’estat, per als quals la vicepresidenta Mónica Oltra ha reclamat que es tinga en compte el criteri poblacional, el nombre de denúncies i les atencions realitzades a dones víctimes de la violència de gènere en l’àmbit policial, judicial i en l’àmbit de l’atenció psicosocial.

Comparteix

Icona de pantalla completa