Diari La Veu del País Valencià
Compromís denuncia l’alta despesa que genera la paralització d’obres hidràuliques innecessàries al territori

El senador de Compromís per Castelló, Jordi Navarrete, ha denunciat la “indecència”, “mala gestió i planificació” que suposa tindre “tantes obres en matèria hídrica” paralitzades en la seua construcció o, directament, innecessàries al territori valencià.

El govern espanyol en respostes a la coalició valencianista ha admés aquesta setmana que el cost de vigilància i conservació de les obres de reordenació de la infraestructura hidràulica de l’Horta i xarxa de sanejament de l’àrea metropolitana de València, paralitzades des de 2012, ascendeix a 180.000 euros anuals, la qual cosa suposa 1,08 milions d’euros en aquest període.

“Una xifra escandalosa de despesa que seria perfectament evitable si s’hagueren conclós les obres, però que ha topat amb el mur de l’escassa inversió estatal en aquesta autonomia dels últims anys, la cancel·lació de projectes i els incompliments dels seus compromisos en la matèria”, ha lamentat el senador.

En el cas concret d’aquesta actuació a València, les obres es van iniciar el 15 de març de 2010 després de diverses pròrrogues ii am data 9 de juliol de 2012 es va signar l’Acta de Suspensió temporal de les obres, encara vigent a dia d’avui.

L’import de l’obra certificada a data de hui, indica el govern espanyol, ascendeix a 27.421.462,72 euros, la qual cosa representa un 77% del pressupost del Projecte, sense que s’haja desbloquejat en aquestos anys.

Navarrete ha reclamat a l’executiu “una major sensibilitat amb les demandes del territori afectat, que s’escolte els ajuntaments afectats pel nul manteniment de rius i barrancs i que tornen les inversions i licitacions” davant un preocupant horitzó de falta de pluges”.

Comparteix

Icona de pantalla completa