Diari La Veu del País Valencià
Educació destinarà 30 milions el pròxim any per a millorar les condicions del personal universitari

La Conselleria d’Educació destinarà el proper any una partida de 30 milions d’euros per a millorar les condicions laborals del personal de les universitats públiques valencianes. Aquesta injecció econòmica servirà perquè les institucions acadèmiques puguen “alliberar recursos” que fins ara estaven dedicant a millores salarials dels seus treballadors.

Així ho ha anunciat el conseller d’Educació, Vicent Marzà, en una entrevista concedida a Europa Press en la qual s’ha referit a l’actuació del seu departament en matèria d’Educació superior i a l’estat de les converses per a acordar un nou model de finançament universitari.

Marzà ha reivindicat que el seu departament està treballant per a “alliberar recursos que les universitats estaven assumint, com en el cas de les millores del personal”. En aquest punt, ha recordat que aquest any la Generalitat Valenciana va reservar als seus pressupostos 18 milions d’euros per a les millores salarials del col·lectiu d’empleats de les universitats públiques. Una mesura sobre la qual l’anterior govern estatal del PP va plantejar “discrepàncies” en considerar que podia incórrer en una “extralimitació competencial”.

Després del canvi de signe polític al capdavant de l’executiu espanyol, Marzà assegura que ja s’està parlant amb el govern socialista perquè “decaiguen aquestes objeccions”.

Sobre el futur model de finançament universitari, el responsable de la política educativa del Consell ha asseverat que cal canviar “els criteris de repartiment” i ha expressat el desig de l’administració que “les universitats estiguen d’acord entre elles i ens plantegen una solució consensuada”. “És un treball difícil, però a llarg termini és important”, ha ressaltat.

Així mateix, el conseller recorda que ja s’han dut a terme diverses accions, “algunes d’elles relacionades amb l’emergència social, com ara la baixada de les taxes del 15% i que, a més, no ha significat una baixada d’ingressos per a les universitats”. També ha citat que “s’han duplicat les beques, de 15 a més de 30 milions”. “Són dos fets que per ells mateixos ja valdrien una legislatura perquè el fet que tot el món puga estudiar és un gran avanç social”, ha defensat.

Comparteix

Icona de pantalla completa