Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat demana als bancs que no cobren les quotes pendents als afectats d’iDental

La direcció general de Comerç i Consum de la Generalitat ha demanat a les entitats financeres que deixen de cobrar les quotes pendents als clients que havien subscrit préstecs per a finançar els seus tractaments en les clíniques d’iDental i que aquesta ha interromput.

Així consta en unes respostes parlamentàries de la Conselleria d’Economia al grup Podem de les Corts, a què ha tingut accés EFE, en les quals recorda que l’Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN) ha fet aquesta mateixa petició a les entitats financeres i no financeres en aplicació de la llei de Contractes de crèdits al consum.

La direcció general de Comerç i Consum explica que les entitats financeres han sol·licitat que se’ls remeta una valoració dels treballs realitzats per a liquidar els préstecs amb les persones consumidores, per la qual cosa s’ha sol·licitat la col·laboració dels Col·legis Oficials d’Odontòlegs de València i Alacant.

La resposta afegeix que solament el Col·legi de València ha mostrat” disposició a col·laborar “emetent dictàmens del treball realitzat pels empleats d’iDental “però fins a hui no s’ha concretat en cap dictamen sinó que remeten als declarants a la via judicial”.

El diputat de Podem Jordi Alamán ha indicat a EFE que, encara que tant el Ministeri de Sanitat (a través d’AECOSAN) com Consum de la Generalitat han demanat suspendre els cobraments de les quotes als afectats per iDental en no haver finalitzat el seu tractament, la resposta de les entitats financeres ha sigut demanar un certificat que assegure que el tractament no està finalitzat.

Segons Alamán, això implica “la necessitat d’un peritatge o un certificat oficial dels Col·legis d’Odontòlegs que és abusiu, que arriba als 600 euros a la Comunitat Valenciana” i que comporta que moltes entitats financeres “no solament cobren, sinó que a més fan recàrrecs que molts ciutadans no poden seguir pagant, a part del dolor o la fragilitat de la salut derivada per la mala praxi”.

Comparteix

Icona de pantalla completa