Diari La Veu del País Valencià
Sanitat activa l’alerta groga per les altes temperatures en més de 140 municipis

La Conselleria de Sanitat ha activat per a aquest dissabte l’alerta sanitària per nivell alt o taronja –temperatures que podrien superar els 39 graus– en més de 140 municipis del País Valencià. Així mateix, segons la previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) aquestes temperatures es mantindran durant tot el cap de setmana.

Al litoral sud de la demarcació d’Alacant i interior nord de la de València l’alerta es mantindrà entre les 14 i les 20 hores per temperatures que poden arribar als 36 graus, amb una probabilitat entre els 40 i el 70%. Així mateix, a l’interior sud de la de València l’alerta es mantindrà també entre les 14 i 20 hores per temperatures que poden arribar als 38 graus, amb una probabilitat entre el 40 i el 70%.

Durant la passada matinada d’aquest divendres, les temperatures mínimes del País Valencià s’han mantingut estables amb valors que han oscil·lat entre els 14 i 23 graus. D’altra banda, les mínimes més destacades registrades a la demarcació de Castelló han sigut els 17 graus de Sogorb (l’Alt Palancià), els 20 de Vinaròs (el Baix Maestrat) i els 22 graus assolits a Castellfort (els Ports) i a Castelló de la plana.

A la demarcació de València les mínimes més significatives han estat els 15 graus d’Utiel (la plana d’Utiel-Requena), els 20 de Xàtiva (la Costera), els 21 de Manises (l’Horta Oest) i els 23 de València ciutat. Les temperatures mínimes més destacades registrades a la d’Alacant han estat els 19 de Xàbia (la Marina Alta), els 21 d’Alacant ciutat i els 22 graus de Rojals (el Baix Segura).

Mesures de protecció

Es recomana evitar eixir al carrer en les hores més caloroses del dia així com utilitzar roba folgada, lleugera i de colors clars, i protegir el cap amb una gorra o barret.

A les cases s’aconsella tancar les persianes i baixar els tendals a les façanes exposades al sol i procurar situar-se en les zones més fresques de la casa. Finalment, s’insta la població a beure molta aigua i amb freqüència, encara que no es tinga set; evitar l’excés d’alcohol, les begudes amb molta cafeïna i els menjars abundants i calents, i decantar-se per plats freds, fruites i verdures fresques.

Comparteix

Icona de pantalla completa