Diari La Veu del País Valencià
El PSPV demana la dimissió de Barcala per voler adjudicar un contracte a un assessor seu

El Grup Municipal Socialista a l’Ajuntament d’Alacant ha demanat la dimissió “immediata” de l’alcalde, el popular Luis Barcala, i de la regidora d’Educació, Mari Carmen de España, per “la seua vinculació amb l’intent d’adjudicació del contracte municipal a un assessor seu amb una clara intenció d’incomplir la legislació vigent, que impedeix que un empleat d’aquestes característiques, amb més d’un deu per cent en una societat, accedisca a un contracte “, uns fets pels quals també presentaran una denúncia davant de la Fiscalia.

Els socialistes han pres aquesta decisió després d’una reunió del patronat d’Escoles Infantils, de la qual va eixir una proposta favorable que “permetria a l’empresa de l’assessor assumir el contracte de manteniment, cura i conservació de les diferents espècies existents a les zones enjardinades de les Escoles del Patronat”.

Així, han denunciat que aquesta decisió es va prendre amb la participació de la regidora De España, que “en cap moment va decidir inhibir-se del procés ni alertar del que estava succeint”, de manera que, segons el parer dels socialistes, “hi havia una clara intenció d’incomplir la llei”.

“Barcala ha hagut de prescindir en menys d’un mes dels dos únics assessors que tenia contractats a jornada completa, amb un sou de 2.500 euros al mes, adscrits tots dos a la regidoria d’Infraestructures. Primer vam descobrir que un assessor realitzava tasques per a la trànsfuga que li va permetre accedir a l’alcaldia i ara un altre incompleix la llei i es presenta a un contracte a què no pot accedir”, ha criticat la portaveu del PSPV, Eva Montesinos.

Reacció de la resta de grups polítics

Els socialistes esperen que la resta de grups polítics, especialment Ciutadans, “responsable juntament amb la trànsfuga Belmonte de l’arribada de Barcala a l’alcaldia”, reaccionen davant “la gravetat dels fets i prenguen mesures abans de consentir que una vegada més, per la seua inacció, Alacant torne a convertir-se en l’exemple dels mals” del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa