Igualtat destina 2,5 milions d'euros per a entitats sense ànim de lucre que lluiten contra la pobresa

El principal objectiu d'aquesta iniciativa és ajudar les persones que es troben en una situació de vulnerabilitat
/ València
28 juliol 2018 01:00h
El protocol serà aplicable fins al 30 de marc i prorrogable en cas de necessitat.

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives ha subvencionat amb 2,5 milions d'euros un total de 44 projectes d'entitats sense ànim de lucre del País Valencià per a la realització d'actuacions d'inclusió social a persones o unitats familiars que es troben en una situació de vulnerabilitat.

Dels 44 projectes subvencionats, 22 estan destinats a programes per a cobrir necessitats bàsiques, com ara l'acollida, la neteja personal, l'alimentació i l'atenció, per un import de 1.837.380 euros. La resta de projectes subvencionats són referents a programes d'intervenció psicosocial amb els objectius de fomentar l'emancipació, l'autonomia personal i la inclusió social i laboral. Aquest tipus de programes han rebut un total de 687.341 euros.

La resolució d'aquestes ajudes estableix unes quanties econòmiques que van des dels 4.000 fins als 180.000 euros, depenent de la puntuació que cada projecte presentat ha obtingut segons uns criteris establits. Totes les entitats sense ànim de lucre a les quals se li han concedit una subvenció desenvolupen actuacions vinculades i adreçades a les famílies més desfavorides i col·lectius més vulnerables, com ara persones sense sostre o transeünts, població exreclusa, persones amb VIH en situació de vulnerabilitat social i qualsevol persona o famílies en risc d'exclusió.

Aquestes ajudes s'han concedit a 10 entitats per a projectes d'Alacant, 5 per a Castelló, 25 per a València i 5 entitats que realitzen les actuacions a nivell autonòmic. 

next