Diari La Veu del País Valencià
Grisolía considera que Trump és un impresentable per la dura política migratòria que està aplicant

El científic valencià Santiago Grisolía considera que el president nord-americà, Donald Trump, és un “impresentable” a causa de la política migratòria que està aplicant als Estats Units, un país on ell va emigrar i va viure tres dècades i on, assegura, va ser acollit “amb afecte”.”El problema de l’emigració mai s’ha trobat en un punt tan greu com en l’actualitat i pareix que no disminuirà”, assegura el també president del Consell Valencià de Cultura en una entrevista amb l’Agència EFE.

Grisolía també opina que la decisió adoptada pel govern espanyol i el País Valencià d’acollir el buc Aquarius amb 630 migrants a bord va ser “molt bona”. “És un problema dels temps actuals i aquesta solidaritat s’ha d’estendre per tot arreu”, afegeix.

Al seu judici, per a resoldre el problema de les actuals migracions seria “absolutament” necessària més col·laboració entre els països: “Es necessària aquesta coordinació, sense la qual no es pot avançar”. El ‘pare’ dels Premis Jaume I considera que l’arribada de Pedro Sánchez a la Moncloa servirà per a resoldre alguns assumptes perquè, afirma, “normalment la gent que té idees liberals es més procliu a acceptar idees d’uns altres”.

Algunes de les matèries en què assenyala que podrien haver canvis és en el finançament autonòmic o en una major inversió en les infraestructures a les comunitats autònomes perquè els socialistes, segons diu, “són més liberals i aptes per a canviar”.

Sobre la renovació del Consell Valencià de Cultura, confia seguir en l’entitat perquè assegura tindre “plans” i creu que és “molt important en una societat que hi haja un organisme” com aquest: “És més, crec que hi hauria d’haver més consells com aquest en altres comunitats “, sentencia Grisolía.

Comparteix

Icona de pantalla completa