Diari La Veu del País Valencià
L’Horta Sud estrena una xarxa de ‘punts violeta’

La comarca de l’Horta Sud compta des d’aquest divendres amb una xarxa de ‘punts violeta’ sota el lema ‘Stop masclisme’. Segons detallen en un comunicat, les vint localitats que conformen la mancomunitat ja tenen a la seua disposició l’equipament “per a la conscienciació, informació i assessorament en la lluita contra la violència de gènere en la nostra societat”.

D’aquesta manera, aquest divendres ha començat el repartiment d’aquestos ‘punts violeta’ pels diferents municipis de la comarca i ha sigut a Torrent on s’ha muntat i posat en marxa la primera. El president de la Mancomunitat de l’Horta Sud, Carlos Fernández Bielsa, junt amb els alcaldes i regidors de l’Horta Sud, ha visitat el punt i així s’ha donat per inaugurada la xarxa.

Segons el president de l’ens intermunicipal, aquesta iniciativa “anima a inculcar els millors valors en la nostra societat, especialment per la igualtat i en contra del masclisme”. A més, ha indicat que cal “que ens unim davant la xacra de la violència de gènere”.

Una ampla carpa serigrafiada amb el missatge en violeta, taula, cadires i focus led conformen la donació que la mancomunitat facilita als ajuntaments per al seu muntatge sempre que es considere oportú en festes, fires, esdeveniments o actes úublics en els seus termes municipals.

L’objectiu de crear aquestos ‘punts violeta’ per tot el territori és “afavorir llocs segurs d’informació, recepció, assessorament i sensibilització, de manera que tota dona en situació vulnerable puga tindre resposta de la millor manera possible”.

Comparteix

Icona de pantalla completa