Diari La Veu del País Valencià
Justícia ajudarà amb 114.108 euros quatre projectes sobre recuperació de la memòria històrica

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques concedirà en 2018 subvencions per 114.108 euros per a la realització de projectes i iniciatives en matèria de la recuperació de la memòria històrica desenvolupades per universitats valencianes.

Així consta en una resolució que publica el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana, que assenyala que el termini màxim per a la presentació de la justificació de la subvenció es realitzarà de manera telemàtica i finalitzarà el 14 de novembre de 2018.

En concret, la inversió destinada a la Universitat Miguel Hernández d’Elx pel projecte ‘La Repressió i el Poder Judicial durant la Dictadura, la Guerra Civil i el Franquisme al País Valencià: Persecució política i exili’ ascendeix a 30.000 euros. Al projecte de la Universitat d’Alacant ‘Alacant i la recuperació de la memòria democràtica. 80 aniversari del bombardeig del Mercat’ se li han atorgat 24.399 euros.

Amb una inversió de 29.720 euros s’ha subvencionat el projecte ‘Cicle 70 aniversari de la declaració Universal de Drets Humans’ de la Fundació Universitària San Pablo CEU-Cardenal Herrera. Finalment, per a la Universitat Jaume I de Castelló s’han destinat 29.989 euros pel projecte ‘Educar en valors democràtics. Investigació, difusió i homenatge a les víctimes del franquisme i del nazisme de les comarques de Castelló. Una lectura científica i didàctica’.

Comparteix

Icona de pantalla completa