Diari La Veu del País Valencià
Compromís s’absté en la votació del nou objectiu de dèficit per a actuar en consonància amb el Botànic

Compromís ha decidit que el sentit del seu vot en la votació del dèficit i el sostre de despesa serà l’abstenció en coherència amb la postura del govern del Botànic, que ja es va abstindre en el Consell de Política Fiscal i Financera celebrat ara fa una setmana.

Segons ha explicat el grup de Compromís al Congrés, la ministra d’Hisenda i el president del govern “ja coneixen les reivindicacions dels valencians i valencianes perquè aquesta abstenció es convertisca en un sí” i, en aquest sentit, assenyalen que si bé la proposta de relaxar l’objectiu del dèficit “dóna més aire a l’economia valenciana, no resol el greu problema d’infrafinançament” que pateix el País Valencià. “Un territori que és una anomalia democràtica del sistema autonòmic, una comunitat pobra que aporta com una rica”, recorden.

Compromís considera que la solució als greus problemes de finançament no passa per endeutar-se més sinó per un mecanisme de transició que compense la diferències entre comunitats autònomes mentre s’aprova un model just de finançament autonòmic. Sobre el nou model, la coalició celebra que Pedro Sánchez “haja rectificat i haja anunciat els seus plans d’aprovar en 2020 el nou model”. “Compromís exigeix un calendari concret perquè el nou sistema de finançament siga una realitat”, conclouen.

Comparteix

Icona de pantalla completa