Diari La Veu del País Valencià
La renovada Mostra de València suma a la secció oficial un cicle dedicat al cinema contemporani

La nova Mostra de València. Cinema del Mediterrani ja té dates per a celebrar la 33a edició. Serà en octubre, entre els dies 18 i 28, comptarà amb una secció oficial i recupera l’antiga informativa així como diversos cicles temàtics.

El festival de cinema es va recuperar el passat mes de febrer i en abril el Consell d’Administració de l’Entitat Pública Empresarial Mostra de València i iniciatives audiovisuals anunciava que els dos directors, el de gestió i el de programació, serien Rosa Roig Costa i Eduardo Guillot, respectivament. Aleshores, es va indicar que el Palau de la Música seria la seu de l’entitat però no la del festival, que empraria l’auditori municipal de manera temporal mentre es buscava una seu estable.

Això no obstant, aquest dijous es van donar a conéixer les dates definitives de l’edició d’aquest 2018 –del 18 al 28 d’octubre– i es va indicar que el centre musical que presideix la regidora de Cultura, Glòria Tello, acollirà tant la gala d’inauguració com la de clausura que tindrà lloc divendres 26 d’octubre, dos dies abans que la Mostra de València baixe el teló d’aquesta 33a edició. La decisió d’avançar la clausura dos dies abans que acabe el festival s’ha pres seguint els calendaris d’altres fites similars –com ara Cinema Jove– i amb la intenció d’aprofitar el cap de setmana (els dies 27 i 28 d’octubre) per a tornar a projectar les cintes guanyadores d’aquesta edició i que aquestes, coincidint amb una major afluència de gent durant dissabte i diumenge, puguen ser vistes per més espectadors, va explicar a aquest diari Eduardo Guillot.

De moment només es coneix el lloc on començarà i acabarà el festival però l’equip d’organització està treballant en el lloc on es projectaran les pel·lícules i, segons va apuntar Guillot, està previst anunciar prompte la seu on es podran veure els films.

La Mostra de València comptarà amb una Secció Oficial, que serà competitiva, i s’ha recuperat la Secció informativa –que ja va formar part de la Mostra abans que el govern de Rita Barberá eliminara el festival—. Aquesta secció estarà dedicada al cinema contemporani i es comptarà amb films espanyols estrenats en els últims dos anys i no serà competitiva. L’organització ha anunciat que paral·lelament hi haurà diversos cicles temàtics i es treballa en una programació específica per a estudiants d’educació secundària que es projectarà en sessions matinals en col·laboració amb instituts.

El festival va obrir aquest dijous la convocatòria per a la inscripció de les pel·lícules que vulguen presentar-se a la Secció Oficial de la 33a edició de Mostra de València. Cinema del Mediterrani. La inscripció, oberta a llargmetratges de ficció inèdits a l’Estat, es pot realitzar en línia a través de la plataforma Movibeta, dins d’un període que finalitzarà el pròxim 31 d’agost. D’entre les pel·lícules presentades l’organització s’encarregarà de seleccionar els títols que finalment entraran a concurs i que tindran opció de guanyar el premi Palmera d’Or, dotat enguany amb 25.000 euros i atorgat per un jurat internacional.

Cal recordar que el festival compta amb una dotació econòmica total de 25.000 euros per als premis, encara que el pressupost per a la Mostra serà, aproximadament, de 375.000 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa