Diari La Veu del País Valencià
Més de 400 músics es veuran les cares en el ‘Mano a Mano’ de Bunyol

La 45a edició del ‘Mano a Mano’ de Bunyol reunirà més 400 músics el proper 18 d’agost a l’escenari de l’Auditori a l’aire lliure de Sant Lluís. El tradicional envit bandístic protagonitzat per les dues societats musicals de la localitat de la Foia de Bunyol s’ha presentat aquest dijous a la Diputació de València durant un acte on s’ha aprofitat per a presentar l’espectacle més enllà del municipi.

En aquesta ocasió obrirà l’espectacle la Sociedad Musical La Artística, que, sota la batuta de Henrie Adams, posarà sobre l’escenari les obres: El Simposio, una obra encarregada per la societat musical al compositor Robert Groslot que compta amb quatre moviments; Traveler, de David Maslanka, i Music for Prague 1968, de Karel Husa, que també compta amb quatre temps.

Adams, que arriba al seu trenté ‘Mano a Mano’ ha destacat que “el concert és el millor aparador per a posar obres com El Simposio, una peça per encàrrec que s’estrenarà exclusivament al ‘Mano a Mano'”. El director d’Els feos ha assenyalat que “l’atmosfera que envolta a aquest concert és única i La Artística ha preparat un gran programa per a un gran esdeveniment com aquest”.

Per la seua part, el Centro Instructivo Musical La Harmónica, sota la batuta de José Tello, interpretarà la Sinfonia Núm. 5 op. 87, de Takashi Yoshimatsu, que compta amb els arranjaments del director José Tello. Conclourà el concert, com és tradició, amb l’Himno a Buñol, dels mestres Chillida i Guzmán Cárcel, que estarà dirigit pel president d’honor del concert, Constantino Martínez-Orts.

José Tello és, curiosament, el primer director de Bunyol que està al capdavant d’una de les bandes simfòniques en aquest concert. Per aquest motiu, Tello ha destacat que sent una gran responsabilitat però, alhora, una immensa alegria, ha explicat. El director reconeix: “Quan em van triar per a portar la batuta de la banda simfònica en el primer que vaig pensar va ser en quines obres podria interpretar al ‘Mano a Mano’, perquè per a mi és el concert de l’any”. Pel que fa a l’obra del nipó que interpretarà El Litro, Tello ha destacat que “es tracta d’una partitura d’un compositor japonés, que em vaig trobar per casualitat, però de la qual a poc a poc em vaig anar enamorant. Crec que és digna per a un concert com el nostre”.

A la presentació del ‘Mano a Mano’ de Bunyol a València han acudit el diputat de Contractació, Bartolomé Nofuentes; l’alcaldessa de Bunyol, Juncal Carrascosa; el regidor de Cultura, Arnaldo Carrascosa; els presidents de les dues societats musicals, Francisco Blasco i Rosario Pardo, i els directors de les formacions, Henrie Adams i José Tello.

Venda d’entrades

D’altra banda, les entrades per al concert ‘Mano a Mano’ de Bunyol començaran a vendre’s el pròxim 6 d’agost. La resta de dies de venda anticipada seran: 9, 10, 13, 16 i 17 d’agost. Aquestes entrades es podran adquirir a la Sala Polivalent El Mercat els dies estipulats de 19 a 21 hores. A més, aquestes entrades numerades tenen un preu de 10 euros si es trauen abans del concert i de 15 euros si s’adquireixen el mateix dia del concert. L’organització adverteix que una persona podrà traure un màxim de 10 entrades.

Enguany, de nou, per a les persones de fora de la localitat que vulguen gaudir del concert, les societats musicals han facilitat els seus correus electrònics a través dels quals es poden reservar les localitats. Així doncs, aquells qui vulguen comprar-les podran fer-ho posant-se en contacte amb les societats musicals per correu electrònic i per telèfon. Una vegada els interessats contacten amb alguna de les dues societats, allí se’ls transmetran les instruccions precises per a adquirir les entrades. Cal recordar que el concert serà el pròxim 18 d’agost a les 22.30 hores a l’Auditori Municipal de Sant Lluís, entre La Artística i La Harmónica, dues formacions bandístiques campiones del món en l’Olimpíada de Kerkrade (Holanda).

Comparteix

Icona de pantalla completa