Diari La Veu del País Valencià
Consum amplia el permís de paternitat retribuït a 7 setmanes

Els treballadors de Consum podran beneficiar-se d’una nova mesura de conciliació: l’ampliació a 7 setmanes del permís de paternitat retribuït, dues més del que estipula la llei. D’aquesta manera, la Cooperativa millora les condicions del permís per naixement, adopció o acolliment que ja tenia la plantilla, fixat en 6 setmanes des de gener de 2017. A més, com a novetat, aquesta mesura s’aplicarà amb caràcter retroactiu des del dia 5 de juliol, data en la qual el govern espanyol va aprovar l’ampliació d’aquesta nova norma a 5 setmanes.

“Consum, com a empresa d’economia social, cerca facilitar la conciliació de la vida familiar i laboral dels treballadors amb aquesta iniciativa, pionera en el sector”, ha explicat l’empresa en un comunicat. Durant 2017, un total de 143 pares treballadors de la Cooperativa es van beneficiar de 6 setmanes d’aquest permís retribuït. Consum compta amb més de 14.300 treballadors, dels quals quasi 4.000 són homes, amb una edat mitjana de 39 anys.

Aquesta nova iniciativa se suma a altres mesures que la Cooperativa ha inclòs recentment en el seu Catàleg ‘+de 50 Mesures per a Conciliar’ la vida familiar i laboral, com ara l’ampliació de la paga extraordinària per a treballadors amb fills amb discapacitat. A més, a partir del pròxim 1 d’agost, Consum ampliarà el val per 50 euros que donava als treballadors que tenien fills als dos progenitors, si els dos treballen en la cooperativa. Fins ara, només un es podia beneficiar de la mesura.

Comparteix

Icona de pantalla completa