Diari La Veu del País Valencià
Així serà el nou pavelló esportiu i d’oci que Juan Roig construirà a València

L’Ajuntament de València ha manifestat aquest dijous per unanimitat, en el ple ordinari de juliol, el seu suport al projecte per a construir en la ciutat un nou pavelló Arena multiús presentat per l’empresari valencià Juan Roig.

La nova infraestructura es planteja sobre una parcel·la de propietat municipal de 21.500 metres quadrats pròxima a L’Alqueria del Basket i al pavelló Font de Sant Lluís, en els carrers Àngel Villena, Bomber Ramón Duart i Antonio Ferrandis, sota la fórmula de concessió demanial per un període de 50 anys a canvi d’un pagament anual de cànon del 2,7% dels ingressos generats. La inversió inicial serà de 192 milions d’euros.

El suport del consistori s’ha fet efectiu després de tirar endavant en la sessió plenària la proposta conjunta d’Alcaldia i dels portaveus de tots els grups polítics amb representació en la corporació local –Compromís, PSPV i València en Comú, a l’equip de govern, i PPCV i Ciutadans, en l’oposició–. Aquest punt de l’ordre del dia s’ha aprovat sense debat, gràcies a l’acord previ per a donar-li suport com a proposta conjunta.

La iniciativa ha sorgit a partir de la moció que l’alcalde, Joan Ribó, va anunciar la passada setmana que presentaria per a aconseguir i expressar el suport municipal “unànime” al projecte proposat per Roig, un espai que tindrà 15.000 localitats i 1.458 places d’aparcament subterrani. Es preveu que el futur pavelló puga acollir esdeveniments musicals, artístics i esportius i que puga ser inaugurat en 2022, segons els seus promotors.

Licampa 1617, S.L., la societat patrimonial de Roig creada amb l’objectiu de promoure la construcció del nou pavelló, va presentar dimecres de la setmana passada en el registre d’entrada de l’Ajuntament de València la documentació i el dossier del projecte amb la finalitat que si l’Alcaldia així ho considerava, fóra presentat al ple per a aconseguir el suport del consistori. Segons un estudi de l’Institut Valencià de Recerques Econòmiques (IVIE), l’Arena tindrà un impacte anual de vora 10 milions d’euros i crearà 300 llocs de treball.

Canvi en els usos del sòl

L’alcalde de València ha destacat abans de començar el ple que és “un projecte molt important per a la ciutat perquè no hi ha cap pavelló d’aquest tipus i, per desgràcia, en aquestos moments hi ha esdeveniments esportius i culturals que no es poden realitzar per falta d’espai”.

Ribó ha remarcat, així mateix, que és “un pas important també per al turisme perquè pot ajudar a desestacionalitzar-lo en una ciutat on aquest sector té una importància molt significativa”.

Amb tot, l’alcalde ha asseverat: “Hui manifestem el suport però evidentment seguirem escrupolosament els mecanismes necessaris”. A més, ha explicat que primer s’han de canviar des d’un punt de vista urbanístic els usos del sòl, “que passarà a un ús esportiu-cultural permés en el Pla General”. Després “es plantejarà una concessió demanial que té dues fases: un concurs respecte a projectes i, en segon lloc, l’adjudicació”.

“Hi ha hagut algunes coses que s’han debatut i s’han canviat amb la voluntat que hi haja unanimitat”, ha afirmat l’alcalde sobre aquest projecte, que es considera d’interés general per a la ciutat tant per l’impacte econòmic com perquè València no té una instal·lació d’aquest nivell i aforament. A més, es justifica el projecte perquè podria convertir-se en un element singular de referència de la ciutat en l’àmbit estatal i internacional, segons arreplega la proposta conjunta de l’alcaldia i els portaveus dels grups polítics municipals.

Reunió de Roig i els portaveus municipals

Aquesta vesprada, després de la sessió plenària, Roig i altres representants de la firma han mantingut una trobada amb Ribó i tots els portaveus municipals. En aquesta reunió, Roig ha assenyalat que el seu compromís amb el desenvolupament d’un projecte com el de la construcció de l’Arena “és un orgull, ja que em permet seguir contribuint amb fets a elevar la notorietat i reputació de la ciutat de València i de la Comunitat Valenciana”.

L’empresari ha afegit que, “quan vam iniciar aquesta idea emprenedora, sempre vam tindre clar que la nostra iniciativa havia de ser, a més de sostenible, un projecte conjunt que aportara valor a tots els valencians i que els donara resposta a una necessitat real”. Per això ha indicat que “és indispensable comptar amb tots els agents polítics i socials de València”, a qui ha agraït “l’esforç que durant aquestos mesos han realitzat perquè el projecte Arena comence a ser una realitat”.

“La inversió en la construcció d’aquest espai busca, de forma altruista, dotar la ciutat d’un recinte de referència internacional la gestió sostenible de la qual passarà per una empresa especialista contractada per a això, que el dotarà del contingut específic”, ha conclòs Roig.

Comparteix

Icona de pantalla completa