Diari La Veu del País Valencià
Mes de 100.000 signatures en línia contra les 14 quotes del copagament en residències
Europa Press / València

La petició contra les 14 quotes del copagament en les residències la va iniciar una ciutadana valenciana afectada, que es pregunta “com és possible aprofitar-se així dels més febles, les persones ancianes?” i “quant ingressarà la Conselleria de Benestar a la seua costa?”.

María José Benayas explica que la seua mare té 88 anys i un alzheimer avançat. L’anciana, que porta 10 anys ingressada en una residència del País Valencià, cobra la pensió “mínima” i “fins ara la Conselleria es quedava amb 12 de les seues pagues per a pagar la residència”.

“Amb els pocs diners de les seues dues pagues extra li compràvem la roba i els batuts de proteïnes que necessita per a menjar, i que en la residència no els inclouen”, relata María José.

“La Conselleria, de sorpresa, va aprovar una norma per la qual cobrarà 14 mensualitats en les residències, en lloc de 12, quedant-se així íntegrament amb les pensions de tots els ancians”, afig la creadora de la petició, dirigida a la consellera de Benestar Social, Asunción Sánchez Zaplana.

Comparteix

Icona de pantalla completa