Diari La Veu del País Valencià
Costa denuncia amenaces per haver airejat les irregularitats del PP i demana protecció

L’exsecretari general del PPCV, Ricardo Costa, ha denunciat aquest dimecres davant el jutge del cas Bárcenas que està rebent amenaces anònimes des que va revelar el pagament de comissions d’empresaris per a finançar el partit a instàncies de l’expresident de la Generalitat Francisco Camps i ha demanat que se li pose protecció.

El jutge del cas Bárcenas, José de la Mata, havia citat aquest dimecres Costa com a testimoni en la seua investigació sobre la caixa B del PP i en començar la seua compareixença, que s’ha perllongat quasi dues hores, ha denunciat ser objecte d’amenaces telefòniques. Tot i que Costa ha admés que desconeix la procedència de les telefonades, sospita que puguen vindre de l’entorn empresarial, segons han informat fonts jurídiques presents en la declaració.

A més de relatar-ho davant el jutge, l’exsecretari popular ha presentat un escrit detallant eixes amenaces anònimes, que “no cessen” i enfront de les quals té “una alta preocupació”, han precisat les fonts.

Una vegada finalitzat l’interrogatori, en el que s’ha ratificat en tot el que va dir en el judici a la branca valenciana de Gürtel, Costa s’ha quedat mitja hora més amb el jutge de l’Audiència Nacional per a detallar-li les amenaces i valorar si requereix protecció.

A més de les amenaces, ha explicat, com ja va fer en el judici, que era una pràctica habitual en el PP valencià rebre diners d’empresaris del País Valencià, del que s’encarregava directament l’aleshores vicepresident del Consell, Víctor Campos, al qual va veure en nombroses ocasions amb sobres de diners. Eixos diners es remetien després des de València a la seu de Génova per a ingressar-los en quantitats no superiors a 3.000 euros i així eludir les previsions de la Llei de Finançament de Partits Polítics.

Ha ratificat també que solament va acudir una vegada a Génova a entrevistar-se amb l’extresorer del PP Luis Bárcenas per a comunicar-li les pràctiques irregulars que s’estaven duent a terme per al finançament del partit i manifestar que ell es negava a participar en eixe sistema.

Tal com va relatar en el judici, ha sostingut que Bárcenas va entendre que no li semblara correcta eixa forma de finançar-se, però, en ser preguntat sobre si se li va demanar acabar amb eixe sistema, ha reconegut que no va rebre cap indicació, segons ha assenyalat el lletrat Enrique Santiago.

Comparteix

Icona de pantalla completa