Diari La Veu del País Valencià
La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic reclama que es retiren totes les religions de l’escola

La Plataforma en defensa de l’ensenyament públic ha reclamat la retirada de les escoles “de totes les religions”, al mateix temps que ha sol·licitat que es duguen a terme els canvis legislatius necessaris per a aconseguir el laïcisme en l’ensenyament públic.

El col·lectiu manifesta, a través d’un comunicat, que “la lluita mantinguda durant anys per a derogar la LOMCE també venia donada per a fer que el laïcisme estiguera emparat en l’escola pública, així com propiciar tots aquells canvis legislatius per a això”.

“Fa unes setmanes –continuen– ens alegrava la notícia de la ministra d’Educació, Isabel Celaá, quan anunciava la derogació de l’article de la LOMCE que donava a l’assignatura de religió valor acadèmic, veient en aquesta acció un pas endavant” per a aconseguir un ensenyament laic. En opinió de la Plataforma, “caldrà fer passos endavant per a seguir avançant i que la religió, qualsevol religió, no siga impartida en l’escola”.

Per això, apunten, la notícia de la introducció de l’assignatura de la religió islàmica en les aules de dos centres escolars de Castelló “recorda que encara queda molt de camí per a arribar a un estat i una escola laics”.

“Les escoles han de ser espais lliures i oberts a qualsevol pensament, però el culte i els ensenyaments religiosos han de donar-se en altres espais”, diuen. I continuen: “Les esglésies, les sinagogues, les mesquites estan per a d’això, així que deixem les escoles per al que són, per a crear ciutadans i ciutadanes responsables i crítics amb el que els envolta”, argumenten. En aquesta línia, l’entitat anima que “es produïsquen els canvis legislatius que deroguen l’actual ordenament que empara certes religions” als col·legis.

La Plataforma en Defensa de l’Ensenyament Públic està integrada per FAMPA-València, STEPV, FE CCOO PV, FeSP UGT PV, Escola Valenciana, CAVECOVA, CGT, FAAVEM, FEPV, BEA, Saó, Sindicat d’Estudiants, FEU, Acontracorrent, Associació de Directors i Directores de Primària, Associació de Directors i Directores de Secundària, Moviments de Renovació Pedagògica, ADIDE, FAMPA-Enric Valor, FAMPA-Penyagolosa i Valencia Laica.

Dilluns passat, 16 de juliol, la Confederació d’Associacions de Pares i Mares d’Alumnes Gonzalo Anaya ja va demanar que la religió isca de l’escola i va instar a introduir en el currículum una assignatura de valors cívics i ètics.

Comparteix

Icona de pantalla completa