Diari La Veu del País Valencià
L’onzena edició de Sona la Dipu tindrà per primera vegada un jurat amb major presència femenina que masculina

Augmentar la presència de la dona al món de la música continua sent una assignatura no superada. L’onzena edició de Sona la Dipu vol capgirar aquesta situació i per això el jurat d’aquest programa musical de la corporació provincial comptarà per primera vegada amb major presència femenina que masculina. Concretament, seran tres dones (Amàlia Garrigós, María Carbonell i Marta Moreira) i dos homes (Quique Medina i Kiko Tur) els qui s’encarregaran de triar “amb uns criteris concrets” el guanyador d’aquesta edició, que actuarà posteriorment en un nou concert en solitari.

Aquesta és una de les principals novetats de l’edició de 2018, tal com ha explicat la diputada d’Igualtat i Esports, Isabel García, aquest dimecres en una roda de premsa a la qual també ha assistit el president de la institució, Toni Gaspar; el president del programa, Quique Borràs, i Quique Medina com a representant del jurat. García, a més, ha indicat que enguany s’han presentat un total de 101 grups dels quals dotze han sigut seleccionats per a les semifinals i dos en qualitat de suplents per si ocorreguera qualsevol imprevist.

Aquestos dotze grups seleccionats per a les semifinals són: Fuego Amigo, Kill the president!, L’home Brut, Linqae, Los Invaders, Mr. Perfume, NUC, Periferia Norte, The Seafood Special, Tin Robots, Twise i Yo Diablo. Els dos suplents són Paco Mira i Samuel Reina.

“En aquestos tres anys hem intentat millorar el programa. Hem escoltat els productors i els artistes. Considerem que el projecte està viu i en constant millora”, ha afegit García.

En aquest sentit, la diputada socialista ha recordat que, com cada any, hi ha dos tipus de concert: els de gran format i els concerts per als municipis on actuen artistes i grups que han participat en anteriors edicions de Sona la Dipu. “El paper dels municipis és molt important i, a més, suposa una injecció econòmica per a ells, atés que molta gent de fora de València va als concerts”, ha assegurat la diputada.

“Els protagonistes són els participants”

Un dels principals objectius de Sona la Dipu és donar als nous grups musicals l’oportunitat de cantar davant d’un públic nombrós. Així doncs, en aquesta ocasió els participants no seran els primers a actuar, tal com ocorria abans, sinó que ho faran després del cap de cartell. Amb aquest canvi el que es pretén és que el públic acudisca al concert a l’hora d’inici i no sols per a veure grups i artistes consolidats. “Hui dia allò difícil d’aconseguir no és gravar un disc sinó que els festivals vulguen la teua presència”, ha indicat Borràs.

El calendari de Sona la Dipu

Tot i que encara no està tota la informació desglossada, els horaris i els llocs dels concerts de gran format on tindran lloc les diferents semifinals ja es coneixen. El primer concert serà el 22 d’agost a Ontinyent, on actuaran La Habitación Roja i la Pegatina; el 25 d’agost a Requena serà el torn de la Raíz; el 7 de setembre a Moncada serà el moment d’Orozco; el 8 de setembre a Manises es posarà davant dels micròfons Sidecars; el 22 de setembre a la Pobla de Vallbona, que serà la final, actuaran el Mago de Oz i Siniestro Total i el 28 de setembre a Gandia actuaran Zoo i Raiders. Els preus d’aquestos concerts oscil·len entre 5 i 15 euros.

Comparteix

Icona de pantalla completa