Diari La Veu del País Valencià
La moneda social es consolida dins de la Mostra Belloquina de Vins i Productes
RedactaVeu / Benlloch

Benlloch aposta un any més per impulsar alternatives a l’economia tradicional amb l’organització del mercat d’intercanvi dins del programa d’activitats de la XIII edició de la Mostra Belloquina de Vins i Productes de la Terra, que tindrà lloc els dies 11, 12 i 13 d’abril.

Aquest espai es convertirà en un punt d’encontre on els assistents podran intercanviar objectes, béns, serveis, coneixements o aliments fent servir una moneda social amb la qual es dóna valor comptable a aquests productes a partir de l’acord a què arriben les persones que fan l’intercanvi, sempre des de criteris de justícia social. A més, els participants també podran permutar qualsevol tipus de béns en forma de barata en aquest mercat social on hi haurà la possibilitat de trobar des de llibres fins a productes de rebosteria, passant per joguets, roba o inclús rebre un massatge, o teràpies naturals. Enguany s’incrementarà l’espai destinat a la iniciativa, al mateix temps que s’ubicarà en una zona més cèntrica respecte a l’any passat, amb l’objectiu d’afavorir entre els assistents l’intercanvi de productes i de serveis.

Un altre dels atractius de la Mostra Belloquina serà el mercat ecològic, que disposarà d’un espai on s’oferiran tot tipus de productes agroalimentaris als assistents i que tindrà la col·laboració de la Xarxa d’Agroecologia de Castelló. Aquest espai s’organitzarà com una mostra de parades on participaran llauradors, tendes ecològiques, subministradors de productes per a l’agricultura ecològica, cooperatives de consumidors ecològics i associacions que donaran a conèixer els seus productes: fruites, verdures, plantons, etc.

L’Ajuntament està ultimant els detalls d’una Mostra que vol ser un aparador dels productes de la comarca on l’any passat van participar 10 cellers i més de 90 productors de la zona i que pretén ser una trobada de propostes de futur per a l’economia dels pobles rurals basada en els principis de solidaritat, medi ambient, intercanvi i accessibilitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa