La Diputació de València obri la convocatòria d'ajudes per a comprar vehicles elèctrics

Els municipis podran demanar la subvenció fins al 14 d'agost
/ València
25 juliol 2018 01:00h
La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, i el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, han presentat les ajudes per al\'adquisició de vehicles elèctrics

La convocatòria d'ajudes de la Diputació per a la compra de vehicles elèctrics i la instal·lació de punts de recàrrega ja està oberta per a tots els municipis de les comarques de València. Les subvencions es podran sol·licitar a la web de la Diputació fins el dia 14 d'agost exclusivament mitjançant la plataforma telemàtica de la Diputació. En aquest enllaç es troben totes els instruccions i la documentació necessària per a fer la sol·licitud. 

Aquest nou programa de l'Àrea de Medi Ambient de la Diputació compta amb un pressupost de 750.000 euros. La quantitat màxima subvencionable per a cada municipi, tant per a vehicles elèctrics com per a punts de recàrrega, és d’un màxim de 20.000 euros. 

La iniciativa s'emmarca en el conjunt d'actuacions encaminades a lluitar contra el canvi climàtic que desenvolupa la corporació com a coordinadora territorial del Pacte de les Alcaldies pel Clima i l'Energia. En el cas dels vehicles, la substitució d'un turisme o una furgoneta lleugera per un model elèctric permet reduir un 43,6% les emissions de CO2 abocades. 

En aquest sentit, cal assenyalar que el sector del transport és responsable del 31% de totes les emissions de diòxid de carboni (CO2) que es produeixen a les comarques de València, en total més d'1,1 milions de tones. Aquesta xifra suposa que cada habitant emet a l'any 0,6 tones d'aquest gas d'efecte d'hivernacle. 

Els criteris per a la concessió d'aquestes ajudes tenen en compte si el vehicle nou és per a substituir un amb motor de combustió; si el municipi ha subscrit el Pacte d'Alcaldies; si la localitat té aprovades ordenances municipals en matèria de mobilitat sostenible; si el municipi concedeix bonificacions a l'impost de vehicles de tracció mecànica per als vehicles elèctrics, i si el municipi ha subscrit el pacte Valencià per la Mobilitat Segura i Sostenible.

next