Diari La Veu del País Valencià
El govern espanyol dóna suport a València perquè aculla el Web Summit

L’alcalde de València ha mantingut una reunió amb la secretària d’Estat de Comerç Xiana, Margarida Méndez, i el secretari d’Estat de Societat de la Informació i Agenda Digital, Francisco Polo. En la reunió, Joan Ribó ha presentat els punts forts de la candidatura de la ciutat de València a acollir el Web Summit basada en la qualitat de vida de la ciutat, la seua capacitat organitzativa i la coherència amb una visió de ciutat centrada en la sostenibilitat, la innovació i la participació.

El Web Summit és un prestigiós cicle de conferències sobre tecnologia que va nàixer a Dublín i que se celebrava a Lisboa els darrers anys. L’esdeveniment se celebrarà en novembre per última vegada a la capital portuguesa i València vol prendre’n el relleu.

En la reunió, l’alcalde ha reclamat la implicació del govern central a nivell institucional i econòmic, amb la corresponent aportació econòmica. Un compromís que ha oferit el govern central, tal com faran la Generalitat i l’Ajuntament. Així mateix, en el cas que fóra finalment la seu de l’esdeveniment, es declararà el Web Summit d’interés general amb les corresponents desgravacions fiscals que això representa per a les empreses patrocinadores.

València presenta els diversos espais de la ciutat amb alt valor patrimonial i cultural; els seus espais públics; la seua vida cultural i nocturna, i l’actiu de Fira València, que serà la seu principal en cas que la ciutat siga elegida.

Joan Ribó s’ha felicitat pel resultat d’aquesta reunió “perquè València mereix tindre al seu abast totes les possibilitats per a celebrar un certamen que advoca per la cultura del coneixement, la innovació i la investigació. I des de València estem treballant perquè eixa possibilitat es convertisca en realitat”.

En cas de que València siga seleccionada per a acollir el Web Summit significarà no només un important impacte econòmic immediat per la presència a la ciutat d’almenys 60.000 delegats d’arreu del món, sinó que també ajudarà decisivament a la transformació del model productiu de la ciutat i del País Valencià cap a una economia basada en el coneixement, la innovació i la inclusió.

Comparteix

Icona de pantalla completa