Diari La Veu del País Valencià
Foment licita el projecte per a la implantació de l’ample mixt entre Sagunt i Castelló de la Plana

El Ministeri de Foment, a través del Consell d’Administració d’Adif Alta Velocitat (Adif AV), ha aprovat la licitació del projecte d’obres per a la implantació de l’ample mixt en el tram Sagunt-Castelló del Corredor Mediterrani, amb un pressupost de 55.684.971,45 euros (IVA inclòs).

El contracte comprén les actuacions a desenvolupar en la plataforma de via, superestructura i electrificació per a la instal·lació del tercer carril en la via general 1 del tram Sagunt-Castelló i en les vies d’apartat del trajecte València-Castelló així com l’adaptació a la longitud de trens interoperables de mercaderies de 750 metres de longitud entre Sagunt i Castelló, segons ha explicat el ministeri en un comunicat.

Els treballs garantiran en tot moment el manteniment d’unes “adequades condicions d’explotació en termes de prestació de serveis, capacitat i preservació de la fiabilitat de l’explotació tant per als trànsits de viatgers com per als de mercaderies”, destaca Foment.

El projecte, amb un termini d’execució estimat de 24 mesos, preveu també l’adaptació d’estacions existents, de manera que permeten la plena funcionalitat de les instal·lacions en diversos amples i la maximització del seu aprofitament. Es tracta d’unes obres incardinades al Corredor Mediterrani de la Xarxa Transeuropea de Transport i la seua execució resulta necessària per a la implantació de l’ample estàndard al Corredor Mediterrani, al tram Castellbisbal-Múrcia.

Segons detalla Foment, les actuacions es desenvolupen sobre l’actual línia de ferrocarril València-Tarragona en el tram comprés entre l’eixida de l’estació de Font de Sant Lluís i l’entrada a l’estació de Castelló per a completar l’ample mixt, atés que en el tram Font de Sant Lluís-Sagunt la via 1 es troba en ample mixt en vies generals, mentre que en el tram Sagunt-Castelló és la via 2 la que compta actualment amb ample mixt.

Actuacions

De manera genèrica, el Ministeri de Foment assenyala que les actuacions fonamentals que es desenvoluparan seran garantir el compliment dels gàlibs (espai necessari per al pas de trens) per a tots dos amples; la substitució d’unes 50.000 travesses en tots els

trams de via que passen a ample mixt i la col·locació del tercer carril en la via 2 entre Font de Sant Lluís i Sagunt i en la via 1 entre Sagunt i Castelló, així com en les vies d’apartat que ho requerisquen, en aquest tram d’aproximadament 75 quilòmetres.

També, la construcció de nova plataforma, en aquells casos en els quals siga necessària la creació de vies d’apartat no existents o l’ampliació de vies prèvies fins a 750 metres, en concret a Massalfassar, Sagunt, Almenara i Moncofa i la revisió i adequació de l’electrificació existent amb motiu de la implantació de l’ample mixt i de la nova configuració i topologia de vies. Tot això mantenint la tensió actual.

D’igual manera, es durà a terme una adequació de les andanes al gàlib corresponent en totes les estacions amb una ampliació a 200 metres de longitud útil de totes les andanes que en l’actualitat compten amb menys longitud.

Comparteix

Icona de pantalla completa