El PSPV d'Oriola acusa Ciutadans de "riure's" de la moció de censura presentada amb Cambiemos

Els tres vots de la formació taronja eren necessaris per a poder fer fora Bascuñana, el treballador 'zombie' de Sanitat
/ València
24 juliol 2018 01:00h
L\'alcalde d\'Oriola, Emilio Bascuñana, en una imatge d\'arxiu.

La portaveu del PSPV a l'Ajuntament d'Oriola (el Baix Segura), Carolina Gracia, ha acusat aquest dimarts el grup de Ciutadans de "ni tan sols preguntar" per la moció que van registrar l'11 de juliol contra l'alcalde del PPCV, Emilio Bascuñana, i que "amb sorna" hagen assegurat que no sabien ni el notari en el qual havien de signar. Així, ha acusat els edils 'taronja' de "riure's" del projecte presentat amb Cambiemos Orihuela.

El PSPV i Cambiemos Orihuela van dipositar la moció en un notari i necessitaven els tres vots de Ciutadans, soci de govern del PPCV, per a poder registrar la moció davant l'Ajuntament amb majoria absoluta. El termini per a donar suport a la moció va acabar aquest dilluns. Un dia després que expirara el termini, Gracia ha lamentat que no haja sigut "possible" tirar endavant la moció i s'ha queixat que Ciutadans haja assumit "amb tanta alegria, amb tanta sorna i amb tant menyspreu" el projecte.

Els socialistes defensen que aquesta iniciativa era "real" i que "proposava un canvi de govern honest, transparent, urgent, amb mesures i propostes que es podien realitzar". El PSPV va presentar la moció després que la Conselleria de Sanitat confirmara que no té constància de "res que indique" que l'alcalde d'Oriola "estiguera treballant entre 2007 i 2014 en la direcció territorial de Sanitat a Alacant".

"Que no s'oblide ningú, Ciutadans s'ha rigut de tota la ciutadania, ha faltat al respecte a dos grups que han posat sobre la taula rigor, serietat i capacitat de treball, i ell [en referència al portaveu 'taronja', Juan Ignacio López Bas] l'única cosa que ha fet ha sigut riure's", ha criticat Gracia.

Amb tot, Gracia ha anunciat que seguiran "tots els dies exigint al senyor Bascuñana que assumisca la seua responsabilitat i que se'n vaja" i "al senyor López Bas, per callar i per consentir, que faça exactament el mateix".

"Oriola es queda bloquejada i presa dels interessos de dos partits: un PP fracturat i amb lluites internes i Bascuñana intentant sobreviure, i Ciutadans intentant vendre inversions, una gestió que no han fet i preparant-se el camí per a les eleccions i poder desbancar el PP", ha resolt la portaveu socialista.

next