Diari La Veu del País Valencià
EUPV afirma que la resta dels imputats del PP ha de deixar el seu escó

RedactaVeu / València.

La síndica d’EU, Marga Sanz, ha afirmat aquest divendres que la decisió de l’alcaldessa de Novelda (Vinalopó Mitjà), Milagrosa Martínez, de deixar el seu escó en Les Corts “ha de ser seguida per la resta dels diputats del grup del PP imputats o afectats per casos de corrupció”.

Sanz s’ha referit així a la decisió de Martínez, processada pel cas Gürtel, de renunciar aquest divendres a la seua acta de diputada en les Corts valencianes.

El Tribunal Superior de Justícia va anunciar l’obertura de judici oral contra l’exalcalde d’Alacant, Luís Díaz Alperi, per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi. En situació d’espera es troben Ricardo Costa, Vicente Rambla, David Serra i Yolanda García, els quatre per diferents ramificacions de la trama Gürtel que els vincula amb un finançament il·legal del PP. A més, també es troba en aquesta situació Sonia Castedo, la successora d’Alperi, imputada per una possible estratagema del Pla General d’Ordenació Urbana a Alacant per a beneficiar determinats constructors.

Sobre aquest tema, Sanz ha assenyalat que “no es pot compatibilitzar l’escó i la banqueta per salut democràtica de les Corts Valencianes” i en aquest sentit ha afegit: “és l’ètica en la política el que ha d’obligar el president Fabra a arribar fins al final i depurar el seu propi grup, ja que la credibilitat de la democràcia és la que està en perill”.

Comparteix

Icona de pantalla completa