Diari La Veu del País Valencià
Una exalta funcionària de Camps, imputada també en el cas del màster de Casado

La jutgessa del denominat cas Màster ha imputat tres companyes de la promoció del president del PP, Pablo Casado, en el curs 2008-2009 en la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid (URJC), entre elles Alida Mas, que va ser vicesecretària de la Conselleria d’Educació durant la presidència de la Generalitat de Francisco Camps.

En una providència d’aquest dimarts i a la qual ha tingut accés Efe, la titular del Jutjat d’Instrucció número 51 de Madrid, Carmen Rodríguez Medel, cita per primera vegada com a investigats estudiants de la promoció del curs de Casado en el màster de Dret Autonòmic de la URJC; dues d’elles són antics alts càrrecs del PP.

Una de les altres imputades és María Mateo Feito, que va tindre dos càrrecs en els governs de Mariano Rajoy en els ministeris d’Ocupació i Economia. Així, en 2012 va ser vicedirectora general adjunta d’Ordenament Jurídic Econòmic, del ministeri d’Economia, i, després, en 2014, va ser assessora de la secretària d’Estat d’Ocupació.

Es dóna la circumstància que aquesta és filla de l’exassessora del govern madrileny María Teresa Feito, qui presumptament es va personar en la universitat el dia que va saltar la polèmica amb la publicació d’eldiario.es, amenaçant, segons va dir una de les professores, amb el fet que “la presidenta (Cristina Cifuentes) les mataria si l’acta no apareixia”.

La tercera és María Dolores Cancio Álvarez, professora de la URJC i coautora de diverses publicacions amb l’exdirector de l’Institut de Dret Públic, Enrique Álvarez Conde, investigat en aquest procediment.

Totes elles han sigut citades en qualitat d’investigades el pròxim 2 d’agost, dins de la peça separada que investiga la promoció del màster que va cursar el nou president del PP, a qui la jutgessa no pot imputar per estar aforat davant el Suprem.

En la providència, la jutgessa els demana a les tres alumnes que “en el cas que foren avaluades per treballs en les assignatures no convalidades, hauran d’aportar eixos treballs i qualsevol document que evidencie que ho van lliurar l’any 2009”.

Comparteix

Icona de pantalla completa