Diari La Veu del País Valencià
L’Alfàs del Pi vol recuperar més de 200 espècies de flora en perill

L’Ajuntament de l’Alfàs del Pi (la Marina Baixa) treballa en la conservació i recuperació de més de 200 espècies de flora, 80 d’elles endèmiques d’aquesta zona de la Marina Baixa i en la seua majoria en perill d’extinció. El projecte de recuperació, segons s’ha concretat aquest dimarts, ha sorgit després de la reconversió del Parc Los Carrascos en un Centre d’Interpretació Paisatgística i Mediambiental. L’objectiu és fomentar les activitats formatives, educatives i divulgatives sobre el patrimoni natural i transmetre la importància de la conservació dels ecosistemes.

Per la seua ubicació, a l’entorn de la Serra Gelada, el Centre Los Carrascos reuneix les condicions necessàries per a aglutinar, analitzar i divulgar el ric i variat patrimoni natural, segons ha assenyalat la regidora de Medi Ambient, Rocío Guijarro. Sobre aquest tema, ha destacat com a “fonamental” l'”estreta col·laboració” existent amb el Centre per a la Recerca i Experimentació Forestal de la Generalitat (CIEF) que permet a l’Alfàs disposar de la major concentració de plantes endèmiques exposades al públic en una parcel·la d’11.000 m2.

L’espai expositiu està distribuït en àrees diferenciades, destinades en uns casos a ús de viver on poder recuperar i reproduir plantes i arbustos autòctons i, en altres casos, mostrant les espècies tractades en autèntiques aules obertes on ensenyar especialment als col·legis i instituts cada espècimen en el seu hàbitat natural.

Los Carrascos és un lloc d’estudi i divulgació del ric i variat patrimoni natural que treballa en la recol·lecció i emmagatzematge de llavors forestals d’espècies reproduïdes al Centre per a la Recerca i Experimentació Forestal de la Generalitat. Entre aquestes plantes estan la silene d’Ifac, el timó mascle, la cornera, el card sant del Montgó, l’enciam de mar i l’all daurat. Aquestes espècies són tractades i recuperades a l’Alfàs del Pi juntament amb d’altres, la majoria de les quals no es poden veure en cap altre punt del Mediterrani.

Comparteix

Icona de pantalla completa