El jutge concedeix sis dies de permís a l'exconseller de Solidaritat Rafael Blasco

El Jutjat de Vigilància Penitenciària considera que el permís pot redundar en "benefici" de l'exdirigent del PPCV
/ València
23 juliol 2018 01:00h
Rafael Blasco a la seua eixida del TSJV.

El jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 de València ha autoritzat sis dies de permís a l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania del PPCV Rafael Blasco, a la presó en ser condemnat a sis anys i mig de privació de llibertat per malversar ajudes destinades al Tercer Món.

El magistrat pren aquesta decisió després de rebre l'informe favorable a la concessió del permís per part de la Junta de Tractament, elaborat el 7 de juny i traslladat al jutjat el 28 del mateix mes, segons consta en una interlocutòria facilitada pel Tribunal Superior de Justícia. Posteriorment, es va acordar remetre aquesta proposta al Ministeri Fiscal, que va informar que no s'oposava al fet que l'exconseller abandone la presó de Picassent per sis dies.

Després d'aquest procediment, ha sigut el jutge de Vigilància Penitenciària l'encarregat d'autoritzar aquest permís ordinari. Segons figura en la resolució, "a la vista de la documentació aportada per la Junta de Tractament es desprén que es va informar favorablement del permís, per la qual cosa tenint en compte les restants dades facilitades i que el permís pot redundar en benefici de l'intern i en la consecució de la rehabilitació d'aquest, procedeix la seua aprovació". Blasco disposa de sis dies de permís, dels quals podrà disposar de dos en dos o de tres en tres i en diferents dates, segons el criteri del centre penitenciari.

Aquesta no és la primera vegada que l'exconseller de Solidaritat i Ciutadania gaudeix d'un permís. A finals del passat any ja li van ser concedits dos que van ser revocats posteriorment, el mes de gener, per la secció primera de l'Audiència Provincial de València, per la qual cosa aquesta decisió no va tindre efectes en aquell cas.

El Jutjat de Vigilància Penitenciària número 1 va atorgar a Blasco dos permisos de tres dies en aquell moment en considerar que no existia un risc rellevant de trencament ni de comissió d'un nou delicte i perquè entenia que l'eixida no repercutia negativament en el seu programa de tractament.

El jutge també va valorar, per a concedir-li els permisos, el bon comportament del reclús, els elements de suport sociofamiliar fora de la presó –la seua dona és Consuelo Ciscar, exdirectora de l'Institut Valencià d'Art Modern (IVAM)– i la seua edat, de més de 70 anys. La Fiscalia, però, va recórrer contra la decisió del jutjat i l'Audiència de València va estimar l'al·legació.

Les causes de Blasco

Blasco va ser condemnat a sis anys i mig per delictes de malversació, prevaricació i falsedat documental en la primera peça del conegut com a cas Blasco o cas Cooperació. L'exconseller té encara altres causes judicials pendents. Es tracta de les peces 2 i 3 d'aquest cas sobre les quals ja ha conclòs la instrucció i s'ha dictat un acte de procediment abreujat d'obertura de judici oral. Al costat de l'exconseller hi ha altres 20 persones investigades en aquestos procediments relatius a presumptes irregularitats en la concessió de subvencions a ONG i a la construcció d'un hospital a Haití.

Així mateix, està investigat per presumptes irregularitats en la contractació per part de l'extinta Conselleria d'Immigració de serveis informàtics en els quals va intervindre l'empresari, també condemnat en aquest cas, César Augusto Tauroni per valor de més d'un milió d'euros.

next