Diari La Veu del País Valencià
Manolo Mata defensa la visita de Sánchez a Castelló i el PPCV la considera humiliant

El sotssecretari del PSPV, Manolo Mata, ha destacat les diferències entre les visites de l’anterior president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l’actual, Pedro Sánchez. “Com han canviat els temps. Tenim, per fi, un president del Govern d’Espanya que ve a donar suport a aquesta Comunitat i no a donar mítings a favor de Francisco Camps i Carlos Fabra ni d’altres dirigents imputats”, ha celebrat.

Així ho ha afirmat aquest dissabte en un comunicat, en relació a la trobada informal que va mantindre Sánchez la passada jornada a Castelló de la Plana amb el president i líder del PSPV, Ximo Puig. Per al síndic socialista, la reunió arriba “en un moment crític per a les finances” valencianes, per la qual cosa ha tornat a incidir en la necessitat que “cada dia més reivindiquem un finançament just”.

“Si en un mes i mig de govern, Sánchez ha fet més per la Comunitat que Rajoy en set anys, cal posar-ho en valor”, ha subratllat, si bé ha remarcat que això no significa que el PSPV es conforme: “La prioritat continua sent el poble valencià i les mesures són encara insuficients”.

Sí que ha reconegut que “és molt rellevant que el president Sánchez aprofite qualsevol moment que pot per a estar parlant una hora amb el president Puig dels problemes de la província de Castelló i de la Comunitat”. Ha advertit que, per tant, “criticar la visita de Sánchez a Castelló i la seua reunió amb el president de la Generalitat és no fer-los cap favor als castellonencs i a tots els valencians i valencianes”.

Les crítiques han vingut, sobretot, del PPCV. La sotssecretària del Partit Popular de la Comunitat Valenciana, Elena Bastidas, ha assenyalat aquest dissabte que és “humiliant” que Sánchez vinga “per la porta de darrere a la Comunitat” i “despatxe el president de la Generalitat, Ximo Puig, i els problemes dels valencians en uns minuts”. “Els valencians no volem dos colpets a l’esquena. Volem aigua, finançament i llibertat educativa”, ha denunciat.

Bastidas ha definit de “casual i poc institucional” la trobada entre tots dos dirigents. “Els cinc milions de valencians es mereixen una trobada en profunditat i pausada amb la persona que ha de dirigir el seu futur, no una trobada de cortesia”, ha criticat.

En aquest sentit, ha indicat que “a Sánchez, li va vindre de pas reunir-se amb Puig”, al mateix temps que ha afirmat que els valencians “es mereixen més”. Així mateix, ha denunciat que el finançament del País Valencià “no es despatxa de pressa i corrent ni l’aigua que necessiten els agricultors ni el xantatge lingüístic al qual són sotmesos alumnes i centres ni l’ocupació que necessiten els valencians”.

Sobre aquest tema, ha afirmat que “el temps que Sánchez dedica a la Comunitat i a Puig és directament proporcional al seu interés pels valencians i això és només un avís a navegants d’allò que li espera al nostre territori amb Sánchez en el Govern”.

Comparteix

Icona de pantalla completa