Diari La Veu del País Valencià
Bonig celebra la victòria de Casado i assegura que el nou president popular estarà al costat del PPCV

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha traslladat “tot el suport” dels populars valencians al nou líder del PP, Pablo Casado, i ha assegurat que estarà “al costat de la Comunitat” ja que és coneixedor dels problemes de la regió. “Qui ha guanyat hui és el PP, després d’un procés de democràcia interna molt important”, ha asseverat.

Al final del XIX Congrés Nacional Extraordinari que ha triat el successor de Mariano Rajoy, Bonig ha contestat a preguntes dels periodistes que la victòria de Casado “és el que han decidit els compromissaris”. De cara al futur, ha cridat a posar en marxa la nova etapa del PP: “Demà a descansar i el dilluns tots a treballar”.

Sobre el nou president, ha destacat que és “una persona que coneix molt la Comunitat i tots els problemes que té, per la qual cosa ha garantit que “segur que el PPCV estarà al costat de Pablo Casado i aquest estarà al costat de la Comunitat Valenciana”.

Preguntada per l’altra aspirant, l’exvicepresidenta del govern espanyol Soraya Sáenz de Santamaría, Bonig ha defensat que “els dos han fet una gran campanya i han lluitat molt”. “La democràcia és així”, ha resolt, després d’indicar que el “dubte” que tenien en el PPCV era a causa de que els dos eren “molt bons candidats”.

“Soraya és una persona, no l’hem de descobrir, de solvència i responsabilitat, i ha acceptat la derrota”, ha manifestat, per a afegir: “Hui el més important és que guanya el PP i a partir de demà tots a treballar, en el nostre cas per a recuperar la Generalitat Valenciana i els ajuntaments”.

En la mateixa línia, la diputada per València Elena Bastidas ha donat l’enhorabona en Twitter a Pablo Casado i ha cridat a “treballar units perquè siga el pròxim president d’Espanya”. “Cadascú hem entrat en el ‘#19CongresoNacionalPP’ votant un candidat i tots eixim amb un president”, ha il·lustrat.

“Només un PP unit pot derrotar el nacionalisme”

Un altre dels populars valencians que ha valorat la victòria de Casado és el president del PP de Castelló, Miguel Barrachina, que ha defensat en un comunicat que “només un Partit Popular unit pot derrotar al socialisme i el nacionalisme”.

Sota aquest prisma, ha assegurat que “com més fort és el PP, millor li va a Espanya i a la província de Castelló” i, per a aconseguir-ho, ha destacat la “il·lusió” amb la qual han acudit al congrés, “convençuts que aquest congrés és una oportunitat per a eixir renovats i forts perquè només un PP unit pot derrotar el socialisme i el nacionalisme que tant de mal estan fent a Espanya, a la Comunitat Valenciana i a Castelló”.

Com a exemple, Barrachina ha indicat que “els 1.710 afiliats castellonencs que van participar en les primàries internes del 5 de juliol, sent una de les províncies amb major número d’inscrits i de votants, demostren que els afiliats tenien ganes de decidir el futur del Partit Popular”.

“Necessitem el millor projecte per a recuperar com més prompte millor el govern i les alcaldies”, ha emfatitzat, perquè considera que “Espanya, la Comunitat i la província necessiten un PP fort per a defensar Espanya del socialisme de Pedro Sánchez i a la Comunitat de les aspiracions nacionalistes de PSPV i Compromís, malgrat les garrotades judicials que estan rebent (Ximo) Puig i (Mónica) Oltra”. En definitiva, “amb un PP més fort guanyen els ciutadans, guanya Espanya i guanya Castelló”.

En una piulada, el líder del PP provincial ha afegit que “ara, la suma d’esforços ha de convertir Pablo en el pròxim president d’Espanya” i ha resolt: “Els qui hem votat a Soraya i els qui ho han fet per Pablo tenim nou president: Pablo Casado”, per a agrair a ‘@Sorayapp’ haver comptat amb ell.

Comparteix

Icona de pantalla completa